için kaldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "sigaraya tedbir" çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'de bu yıl depremden kimsenin ölmediğini belirterek, "Ancak sigaradan dolayı 100 bin kişi öldü. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz" dedi.

VATAN VATAN
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "sigaraya tedbir" çağrısı

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi  Başkanlığı (AFAD) arasında yapılan protokol kapsamında Prof. Dr. Necmettin  Erbakan Kongre Merkezi'nde 4-6 Yaş Grubu Kur'an kursu öğreticilerine yönelik,  "Temel Afet Bilinci" konulu seminere katıldı.   Erbaş, İslam inancına göre, kişilerin ve kurumların görev ve  sorumlulukları kapsamında insanların din, can, akıl, nesil ve malının korunması  için çalışması gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşların  din eğitimi alabilmesi için çeşitli faaliyetler yaptığını kaydeden Erbaş, AFAD'ın  da canın korunması, afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar yapan kurumlardan  biri olduğunu hatırlattı.   Erbaş, canın ve malın korunması için önemli tedbirlerin alınması  gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:   "İşte AFAD'ın amacı bu. Biz de ona destek oluyoruz. Din İşleri Yüksek  Kurulumuzun Fetvalar kitabında yer alan bilgiye göre, din, can, akıl, nesil ve  malı korumanın farz, zarar verilmesinin ise haram olduğu belirtiliyor. Neslimizi  de bu çizgide yetiştirmemiz gerekiyor. O zaman bu 5 şeye zarar veren her şeyle  bizim mücadele etmemiz lazım, etmeye çalışıyoruz."   İnsan hayatına sadece deprem, yangın ve sel gibi olayların zarar  vermediğine dikkati çeken Erbaş, şöyle devam etti:   "AFAD Başkanımızda rakamlar vardır. Türkiye'de 2019'da depremden kimse  ölmedi ama sigaradan bir yılda 100 bin kişi öldü. Küsuratı da var, ben 100 bin  diyorum. Bir yılda sigaradan ölenlerin sayısı belki de bir asırda depremden  ölenlerin sayısına bedel. Bu ne korkunç bir düşmandır, felakettir. Afet bizim  elimizde olmayan deprem, sel ve yangın gibi şeyler ama günde 300 kişi sigaradan  ölüyor. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz."   Erbaş, afet ve acil durumlarla ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini  vurgulayarak, "Kur'an kursu öğreticileri 4-6 yaş grubundaki çocuklara din eğitimi  verirken, davranış ve değerler eğitimi de veriyor. Bu değerler öğretilirken afet  ve acil durum tedbirlerini öğretmeniz de kolay olur. Çocuklar yetişirken onların  karakterlerinin oluşumunda bizim rolümüz olsun." ifadelerini kullandı.   "Her bireyin ve kurumun afete hazırlık yapması gerekiyor"   AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile AFAD  arasında kısa süre önce yapılan afet ve acil durum faaliyet bilincinin  artırılmasına yönelik iş birliğinin güzel sonuçlar verdiğini söyledi.   Afet ve acil durumlara hazırlığın sadece bir kurumun görevi olmadığını  vurgulayan Güllüoğlu, Temel Afet Bilinci seminerinde "Tehlike nedir?", "Risk  nedir?", "Eşyalarımızı neden sabitlemeliyiz?" gibi konuların ele alınacağını  bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER