için kaldı

13 yaşında kıza ’sarkıntılığa’ 6 yıl

Elazığ'da 13 yaşındaki kıza sarkıntılık ettiği iddia edilen sanığa 6 yıl hapis cezası verildi.

F5HABER F5HABER
13 yaşında kıza ’sarkıntılığa’ 6 yıl

Elazığ'da 13 yaşındaki kıza sarkıntılık ettiği iddia edilen sanığa 6 yıl hapis cezası verildi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık O.Ö., mağdur Ş.A., ailesi ve taraf avukatları katıldı. O.Ö., mahkemede, "Ben evliyim, ailemi çok seviyorum. Olay günü ailesiyle yakından görüştüğümüz Ş.A. benden kendisini eve bırakmamı istedi. Eve götürürken polis durdurdu olay bundan ibarettir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve müştekilerin polis, savcılık ve mahkemede ilk önce olayı farklı anlattıklarını belirterek, taraflara çelişkileri sordu. Sanık ve mağdur, duruşmada verdikleri ifadelerin doğru olduğunu söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti polis memurlarını tanık olarak dinledi. Polis memurları da, olayı doğruladı.

Mahkeme heyeti sanık hakkında karar vereceğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın 'Sarkıntılık yapmak' suçundan TCK 102/1 ve 'Cinsel amaç uğuruna hürriyeti yoksun kılması' suçundan ise TCK 109/5 maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat da, savcının verdiği mütalaaya katıldıklarını, sanığın en üst seviyeden cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık ise mahkeme heyetine, "Adaletinize sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık O.Ö.'yü, 'Küçük yaşta çocuğa sarkıntılık yapmak' suçundan 3 yıl, 'Cinsel amaç uğruna hürriyeti yoksun kılma suçundan' da 3 yıl olmak üzere 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, takdiri indirim haklarını kullanmadıklarını açıkladı.

(İHA)

SONRAKİ HABER