Yatırım ortamını iyileştirmemiz lazım

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Birlik beraberlik içinde bölgemizin yatırım ortamını iyileştirmemiz lazım. Yoksulluğu, işsizliği nasıl ortadan kaldırabileceğimizi tartışmamız gerekiyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Yatırım ortamını iyileştirmemiz lazım

VAN (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Bölgesi Havza Bazlı Hayvancılık Master Planı Projesi tanıtım toplantısı için Van'a geldi.

Yılmaz, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, projenin bölgede yaşayan herkesi ilgilendirdiğini belirterek, buraya 14 ilden ilgililerin davet edildiğini söyledi.

"Tarım sektörünü stratejik bir sektör olarak görüyoruz"

Yılmaz, geçmişte kalkınma deyince sadece ve sanayi ve diğer alanların anlaşıldığını ancak tarımın kalkınmanın en önemli alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Kalkınmış denilen ekonomilerin sanayiden önce tarımda devrim yaptığını görüyoruz. Tarımını dönüştüremeyen, sanayileştiremeyen bir ekonominin gerçek anlamda kalkınması mümkün değildir. Biz tarım sektörünü stratejik bir sektör olarak görüyoruz. Çeşitlenen ihtiyaçlar, talep koşulları dikkate alındığında tarım eskisinden de daha önemli bir duruma gelmiştir. Bizim bu sektöre gereken önemi vermemiz gerekiyor ve hükümet olarak bunu böyle görüyoruz. Bölgesel politikalarımızda da bunu dikkate alıyoruz. Amacımız daha modern tarım sektörü oluşturmak. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız."

Projede yürütülecek araştırma ve geliştirme çalışmaları için 1,3 milyon lira kaynak ayırdıklarını anlatan Yılmaz, 9 ay süren projenin tamamlanmasının ardından somut adımlar atacaklarını kaydetti.

"İran pazarından yararlanmamız gerekiyor"

Yılmaz, Van'ın bir sınır olduğunu ve yanı başında devasa bir pazarın bulunduğuna dikkati çekerek, "İran uzun zamandır ambargo nedeniyle ekonomide sorunlar yaşadı. Bu sorun önemli oranda aşıldı. Uluslararası anlaşmalarla İran'a uygulanan ambargoların kaldırıldığını görüyoruz. Bu, ülkemiz, bölgemiz ve Van için büyük bir fırsat. Bunu kalkınma sürecinde değerlendirmeliyiz. İş adamlarına sesleniyorum; Gereksiz işlerle uğraşmadan, 'biz bu pazara nasıl girebiliriz, iş dünyasıyla iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz' konusunda emek harcanması gerekiyor. Sürekli gidip gelmeliyiz. İş dünyamızın temsilcileriyle gidip geleceğiz ve bu fırsatı değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

SONRAKİ HABER