için kaldı

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ilk ödemeler ocak ve şubat aylarında yapılmıştı. İkinci ödemelerde son gün 31 Temmuz olarak belirlendi.

F5HABER F5HABER
Araç sahipleri dikkat!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ilk ödemeler ocak ve şubat aylarında yapılmıştı. Temmuz ayında başlayan ikinci ödemelerde son gün yaklaşıyor. Anlaşmalı bankaların kredi kartı ile www.gib.gov.tr üzerinden yapılabilir. Ayrıca bankaların internet bankacılığı ile ya da banka şubelerine başvurarak da yapabilirsiniz.

MTV ÖDEMELERİ TAKSİTLE ÖDENEBİLİR Mİ?

Motorlu Taşıtlar vergisi peşin olarak ödenebileceği gibi kredi kartları ile taksitli şekilde de ödenebiliyor.

MTV ÖDEMESİ İÇİN ANLAŞMALI BANKALAR HANGİLERİ?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Anadolubank, Asya Katılım Bankası, Citibank, Denizbank, Burgan Bank, Fibabanka, Finansbank, HSBC, ING, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Tekstilbank, Turkishbank, Turkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'na vergi tahsil yetkisi verildi.

Ayrıca vatandaşlar Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC, Ziraat Bankası, TEB, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'nın internet şubesi üzerinden de MTV ödemelerini kredi kartlarıyla gerçekleştirebilecek.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

MTV, 1/1/2010 tarihinden itibaren motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin, 197 sayılı Kanunun 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen (I), (II) ve (IV) sayılı tarifelere göre hesaplanıyor.

SONRAKİ HABER