için kaldı

"Moody's'in kararı gerçekleri yansıtmamaktadır"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu zamana kadar derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili tahminleri büyük oranda tutmadı. Moody's in bu kararı gerçekleri yansıtmamaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
"Moody's'in kararı gerçekleri yansıtmamaktadır"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Moodys'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin açıklamada bulundu. Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ekonomisi son 27 çeyrektir sürekli büyümesini sürdürmüştür. Bu büyüme oranlarıyla da birçok Avrupa ülkesinin üzerinde büyüme sağlayan ender ülkelerden biridir. Son zamanlarda ekonomik büyümemizin yavaşlamasının nedeni iç ve dış talebin düşmesinden kaynaklanmıştır. En son 3.1'lik büyüme oranına baktığımızda Türkiye 21 AB üyesi ülkeden daha fazla, büyük ekonomilere sahip OECD ülkelerinden de daha hızlı büyümüştür" ifadelerine yer verdi.

"GERÇEKLERİ YANSITMAMAKTADIR"

"Bazıları büyüme oranlarındaki yavaşlamayı bahane ederek ne oluyor diyebilir" diyen Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ekonomi yönetimi olarak aldığımız tedbirlerle ne Türkiye'nin mali disiplininden taviz veriyoruz, ne de göstergeleri olumsuza çevirecek işlemlere imza atıyoruz. Moody's in not düşürme gerekçelerine baktığımızda Türkiye'de alınan tedbirleri ve yapılan işlemleri iyi analiz etmediğini görüyoruz. Varlık fonundan tutun da BES'e kadar tasarrufu arttırmaya yönelik yaptığımız düzenlemeler, iç piyasayı rahatlatacak ve daralmayı önleyecek uygulamalarımız var. En son da bilindiği gibi kredi kartı taksitlerinde düzenlemeye gittik. Bu gayretlerimiz görülmemiştir. Fakat milletimiz rahat olsun, biz derecelendirme kuruluşlarını her zaman şaşırttık, mahcup ettik. Bu zamana kadar derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili tahminleri büyük oranda tutmadı. Moody's in bu kararı gerçekleri yansıtmamaktadır.

SONRAKİ HABER