Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kasko; aracımızı kazalara, çalınmalara, doğal afetlere, terör vb. karşı koruyan sigortadır. Yaptırmak zorunlu olan trafik sigortasının kapsamı sadece kaza halinde karşı tarafın hasarını karşılamayı kapsar. Park halinde birisi aracınıza çarpsa ve kaçsa trafik sigortası kesinlikle masrafınızı karşılamaz. Kasko işte tam da burada devreye girer. Aracınızın başına gelebilecek tüm hasarları karşılar.

F5HABER F5HABER
Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kasko hazırlanan poliçe dahilinde size farklı birçok teminat sunmaktadır. Kaskonuzu yaptırırken size hangi teminatların sunulduğuna, bu teminatların limitlerine dikkat edin. Unutmayın kaskonuzun lazım olduğu anlar kötü bir olayın başınıza geldiği anlardır. Kaskonuzun kara gün doğru olması için kasko yaptırırken şunlara dikkat edin:
Kaskonuzu hangi sigorta şirketinden yaptırırsanız yaptırın size sunulacak standart teminatlar vardır:
  • Aracınızı çarpmanız
  • Aracınıza çarpılması
  • Aracınızın çalınması
  • Aracınızın çalınmaya teşebbüs edilmesi ve bundan kaynaklı meydana gelen hasarlar.

Bu dört madde size sunulan standart teminatlardır. Aracınızın çalınması halinde size ödenecek tazminat tutarını da sigorta şirketleri kafasına göre belirlemez. Kasko değer listesinden aracınızın değerine bakılır ve poliçe buna göre hazırlanır.

Bunun dışında poliçenize aracınız için ek olarak başka teminatlar dahil ettirebilirsiniz.

Örneğin;
  • Yaşadığınız bölgede deprem riski varsa deprem teminatını mutlaka ekletmelisiniz.
  • Terör olaylarından kaynaklı aracınıza gelebilecek zararları karşılaması için teminat ekletebilirsiniz. Böylece olası bir terör eyleminden kaynaklı mağduriyetlerinizi güvence altına almış olursunuz.
  • Doğal afetlere karşı ekleteceğiniz teminatla olası bir fırtına ya da sel felaketine karşı aracınızı güvence altına almış olursunuz.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bu ek teminatların limitinin ne kadar olduğudur. Doğal afetlerden kaynaklanan hasar limiti 2000 TL olarak belirlenmişse ve aracınızda çok daha büyük bir hasar varsa ciddi bir mağduriyet oluşur. Yedek anahtar için 300 TL limit belirlenmesi, çıkacak 2500TL'lik masrafta ciddi bir sıkıntı oluşturabilir.

Kaskonun yukarıda da belirttiğimiz gibi kara gün dostu olması için özellikle kasko poliçenize eklettiğiniz teminat limitlerinin mağduriyetinizi giderecek ölçülerde olması gerekir. Kasko primi düşük çıksın diye daha sonrası için mağduriyetlere yol açacak durumlar yaratmayın.

Sigorta Cini'nin ücretsiz danışmanlığıyla Türkiye'nin güvenilir 6 sigorta şirketinden karşılaştırmalı olarak size en uygun kasko sigortası teklifini alabilirsiniz.
SONRAKİ HABER