Tüm projeler Finans Merkezi'ne bağlanıyor

Yeni tünelin yanı sıra Avrasya Tüneli ve üçüncü köprünün geçişleri de İstanbul Finans Merkezi’ne bağlanmış durumda.

F5HABER F5HABER
Tüm projeler Finans Merkezi'ne bağlanıyor

Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre İstanbul'da son yıllarda ardı ardına açıklanan mega projelerde tüm yollar ‘İstanbul Finans Merkezi'ne çıkıyor. 1 milyon 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın önde gelen finans merkezi olmaya aday olan Anadolu yakasında Ataşehir'de yükselen İstanbul Finans Merkezi 2 yıl sonra devreye girdiğinde ‘yolları'nın da önemli bir kısmı açılmış olacak. Amaç, yoğun trafik sıkıntısının baş gösterdiği kentte Anadolu yakasının en kilit noktasında bulunan İstanbul Finans Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle burada çalışacağı düşünülen 40-70 bin nüfusun yeni bir trafik kaosu yaratmaması.

3 DEV PROJENİN YOLU MERKEZE ÇIKIYOR

Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi İstanbul Finans Merkezi'nin kuzeyinde bulunan Ümraniye bölgesine kadar ulaşacak. Bununla birlikte açılışının gelecek yıl yapılacağı belirtilen Avrasya Tüneli de Anadolu yakasında Göztepe'ye kadar gelecek ve İstanbul Finans Merkezi'ne güneyden yaklaşacak. Son olarak da 3'ncü Boğaz köprüsünün bağlantı yollarını oluşturacak Kuzey Marmara Otoyolu'nun bağlantıları da İstanbul Finans Merkezi'ni doğudan saracak. Projelerin hayata geçmesiyle otoyollardan buraya ulaşımda belirli oranda rahatlama sağlanacak. Araçlarla ulaşımın yanı sıra günde binlerce çalışanı bölgeye taşıyacak metro için de bölgeye özel projeler geliştiriliyor. Buna göre şu anda çalışan Kadıköy-Kartal metrosunun Yenisahra durağından Finans Merkezi'ne ulaşılabiliniyor. Bununla birlikte bu yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanan Üsküdar-Çekmeköy metrosunda ise Ümraniye durağından bölgeye 9 kilometrelik direkt bağlantı hattı verilecek. Finans merkezine ulaşımı sağlayacak Ümraniye-Ataşehir-Göztepe raylı sistem hattı, Anadolu yakasında şehrin merkezi ve birçok ulaşım sistemiyle bağlantısını yapacak şekilde tasarlandı. Hat Marmaray'a da entegre olacak.

MAHMUTBEY SONRASINA ULAŞIM YOK

İstanbul'un Anadolu yakasındaki birçok yerleşim alanı ulaşım alternatifleri bakımından dev projelerden nasiplerini almalarına rağmen Avrupa yakasındaki alanlar aynı şansta değil. Anadolu yakasının en uzak yerleşim yerleri Kartal'dan sonra bu yıl Sancaktepe ve Çekmeköy bölgelerine de metro ulaşacak. Buna rağmen Bahçeşehir, Ispartakule, Esenyurt, Halkalı gibi Avrupa yakasının konut stokunun önemli bölümünü oluşturan bölgeler hâlâ toplu taşıma bekliyor.

Haberin ayrıntısı için tıklayınız

SONRAKİ HABER