için kaldı

"Seçimlerden sonra dolar 2,60-2,70 olur"

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 1 Kasım erken seçimiyle ilgili, "Seçimlerden sonra dolar 2,60-2,70 olur" dedi.

F5HABER F5HABER
"Seçimlerden sonra dolar 2,60-2,70 olur"

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70 lira" dedi.

Yılmaz, 1 Kasım seçimleri öncesi Eşme'de partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Gazetecilere açıklama yapan Durmuş Yılmaz, partilerin koalisyon pazarlıklarında kendi pazarlık güçlerini artırma gayreti içinde olduklarını, Türkiye'de siyasi belirsizlik nedeniyle güven endeksinin düştüğünü bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Doların yükselmesi için bir neden yok
Seçim sonuçlarına göre dolar kurunda düşüş yaşanabileceğini aktaran Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70.

Şu anda doların yükselmesi için hiç bir neden yok. Ancak iktidar partisi 'tek başına iktidar oluncaya kadar seçimi yenileyeceğim' derse o zaman güven sarsılır, dolar mart ve haziran ayında 3,20- 3,50 de olabilir. Bu seçimde milletin verdiği karara herkes razı olmalı" diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra ilçede esnafları ziyaret etti, Dereköy köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

SONRAKİ HABER