için kaldı

140 bin taşeron işçiye kadro!

Kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler seçimden sonra kadroya alınacak. En fazla taşeron işçinin çalıştığı Sağlık Bakanlığı'ndan gelen son açıklamalar sevindirdi

F5HABER F5HABER
140 bin taşeron işçiye kadro!

Taşeron işçilerin kadro talebi hayata geçiyor. Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınması işlemi seçimden sonra gerçekleştirilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konudaki müjdeyi kısa bir süre önce vermişti. Bu konuda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da önemli bir açıklama geldi.

Bünyesinde en fazla taşeron işçi bulunduran kurum olduklarını belirten Müezzinoğlu, taşeron sorununun birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, bakanlık olarak 140 bin civarında taşeron işçileri bulunduğunu, seçimlerden sonra, asli işi yapan bu taşeron işçilere kadro verileceğini, diğerlerine ise iş güvencesi sağlanacağını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, "Asli işi yapan taşeron işçileri kadrolu hale getireceğiz. Diğer işçilerimize ise '9-10 ay çalıştırdım hadi sana teşekkürler' denilmesinin önüne geçip iş güvencesi getireceğiz" dedi.

YIPRANMA TAMAM
Sağlık çalışanlarının heyecanla bekledikleri yıpranma payı konusunda da müjdeli haber geldi. 24 saat hizmet veren grupta yer alan sağlık çalışanlarının yıpranma payında ve özlük hakları konusunda da çalışma yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmaların seçim sonrasında tamamlanacağını vurguladı.

HASTALAR MEMNUN
Her ilde yaklaşık 30-100 arasında değişen sağlık yöneticilerinin olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Toplamda da 5 bin 400 sağlık yöneticimiz bulunuyor. 'Her ay bir ay önce sağlık hizmeti almış hastalarımızın çat kapı ziyaretine gideceksiniz' dedim. Aylık 30 bin eve girdik. Şu ana kadar 182 bin hastamızı çat kapı ziyaret ettik" diye konuştu.

SONRAKİ HABER