için kaldı

Başbakan Davutoğlu'ndan emeklilere müjde

Ak Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu,"Maaşı 1000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız" dedi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu'ndan emeklilere müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Temmuz ayından itibaren emeklilere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik bazı düzenlemelerle seyyanen zam yapılacağını belirterek, bunun bütçe dengelerini bozmayacağını kaydetti. Dönemin son grup toplantısında konuşan Davutoğlu, emeklilere Temmuz ayında TÜFE oranında bir zam yapılacağını belirterek, "Bu artıştan sonra maaşı 1,000 liranın altındaki emeklilere seyyanen 100 lira zam yapacağız; 1,000-1,100 lira arasındaki maaşlar ise 1,100 liraya tamamlanacak" dedi. Davutoğlu, bu düzenlemeden emeklilerin yüzde 60'ının yararlanacağını kaydetti.

YÜZDE 10'A İNDİRİLECEK
"Bütün emeklileri kapsayacak şekilde ticari faaliyeti kapsayanların aylık yüzde 15 oranındaki sosyal güvenlik destek primi yüzde 10'a indirilecek" diyen Davutoğlu, "628,000'den fazla emeklinin faydalanacağı bu düzenleme ile emeklilerin maaşında en az 50 liralık artış sağlanacak" dedi. Davutoğlu ayrıca, şu anda 571,000 vatandaşın 145 liralık 65 yaş aylığı aldığını bu tutarın da 200 liraya çıkarılacağını bildirdi. "Olmayan bir parayı dağıtmadan bütçe dengelerini bozmadan emeklilere yönelik böyle bir düzenleme yapıyoruz" diyen Davutoğlu, "Emeklilerle ilgili atacağımız adımlar bütçe dengelerini zorlamayacak" diye konuştu.

SONRAKİ HABER