Dün kaza bugün eylem: Bu yolda artık kaza istemiyoruz

SARIYER Zekeriyaköy sakini bir grup, Bahçeköy-Zekeriyaköy Yolu Varyant Mevkii'nde dün 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 13 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından bugün kazanın olduğu yerde kısa süreli yol kapatma eylemi yaptı.

F5HABER F5HABER
Dün kaza bugün eylem: Bu yolda artık kaza istemiyoruz

SARIYER Zekeriyaköy sakini bir grup, Bahçeköy-Zekeriyaköy Yolu Varyant Mevkii'nde dün 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 13 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından bugün kazanın olduğu yerde kısa süreli yol kapatma eylemi yaptı.

Yolun keskin virajlarının standartlara uygun olmadığını ileri süren grup, sık sık yaşanan trafik kazalarının önlenmesi için yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Saat 11.30 sıralarında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, keskin virajları olan yolun kenarlarına 'Dikkat! Bu yolda artık ölümlü kaza istemiyoruz' yazılı pankartlar astı.

KAZANIN OLDUĞU YERDE BASIN AÇIKLAMASI

Grup, daha sonra dün kazanın meydana geldiği yerde basın açıklaması yaptı. Burada grup adına konuşan Zekeriyaköy Komşuluk Birliği Başkanı Nilgün Yamaner, yolun pek çok kaza yaşandığını belirterek, yetkililerden yolun ıslah edilmesini ya da alternatif bir yol yaratılmasını talep etti.

"YOL STANDARTLARA UYGUN DEĞİL"

Yolun standartlara uygun olmadığın ileri süren Yamaner, "Yıllar içinde burada yaşanan kazaları ve hayatını kaybedenlerin sayıları çok yüksek sayıya ulaştı. Biz burada hiçbir kazanın yaşanmasını istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesine, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve Sarıyer Belediyesi'ne muhtarlarımız önderliğinde müracaatlarımız var. Bu yolun ıslah edilmesini ve alternatif bir yol yaratılmasını talep ediyoruz. Okullar açılacak ve okul servislerinde çocuklarımız var. Yol hiçbir standarda uygun değil. Artık burada bir kaza daha yaşanmaması, bir kişinin daha ölmemesi için bir an önce burada önlem alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

"VİRAJ ÇOK KESKİN, YOL ÇOK EĞİMLİ"

Eyleme katılan Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya ise yıllar içinde pek çok kazaya ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği kazaya şahit olduklarını belirterek, hızlı bir şekilde yola önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Özkaya, "Alternatif yol var. Bu yolun açılması için civar köylerdeki muhtar arkadaşlarla birlikte defalarca müracaatlarda bulunduk. Burada en azından şu keskin virajın kenarı açılarak bir görüş açısı yaratılabilir. Viraj çok keskin ve yol çok eğimli. Dolayısıyla bu konuda bir çözüm üretilebilir. Özellikle yaz aylarında İstanbul'un dört bir köşesinden Kilyos'a tatile, denize girmeye gelen insanların bu yolu kullandığını dikkate alacak olursak devlet yetkililerinden bu yolun hızlı bir şekilde tadil edilmesini ya da alternatif bir yol oluşturulmasını talep ediyoruz" dedi.

SÜRÜCÜLERİ UYARDILAR

Grup, basın açıklamasının ardından yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattı. Bazı sürücülerin araçlarından inerek gruba destek verdiği görüldü. Daha sonra yolu tekrar trafiğe açan grup, virajlarda yavaş olmaları konusunda sürücülere uyarılarda bulundu. Grup, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

DÜN MEYDANA GELEN KAZA

Sarıyer Zekeriyaköy'de, dün piknikçileri taşıyan midibüsün takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi ölmüş, 2'si ağır 12 kişi de yaralanmıştı.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Enver ALAS)
SONRAKİ HABER