için kaldı

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'darbeci asker' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın darbeci askerlerin iade talebini tekrar reddetmesine dair, "Bu karar, darbecilere kucak açan Yunanistan ile ikili ilişkilerimizi etkileyecektir." açıklamasında bulundu.

F5HABER F5HABER
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'darbeci asker' tepkisi

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan askerlere ilişkin Türkiye'nin yeni iade talebinin reddedilmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan ile ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Adil ve tarafsız olmasını umduğumuz Yunan yargısı ne yazık ki bir kez daha bizi hayal kırıklığına uğratarak, anayasal düzenimize karşı 15 Temmuz darbe girişimine katılan sekiz darbeci hakkındaki ikinci iade talebimizi de reddetmiştir." denildi.

"Bu karar darbecileri korumaktadır"

DHKP-C ve PKK başta olmak üzere bugüne kadar Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri mensuplarının adalet önünde hesap vermesine engel olan Yunan makamlarının hatalarını tekrarladıkları vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Terör ve suçla mücadele konusunda bir müttefikimizden görmemiz gereken destek ve iş birliğini göremiyoruz. Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır.

Suçluların yargı dışında tutulmasına neden olan bu kararın, siyasi saiklerle alındığı açıktır. Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan ile ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir."

Muhabir: Ecenur Çolak

SONRAKİ HABER