için kaldı

İstanbul için uzmanından korkutan senaryo: 'Kadıköy'de metro girişi deniz altında kalacak'

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "2050 yılından itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının 45 derecelere ulaşacağını, deniz seviyesinin Kadıköy'de metronun girişini aşacak şekilde yükseleceğini" söyledi. Küresel ısınmanın turizme etkisine de dikkat çeken Prof. Kurnaz, "Bugünün kayak tesisleri, 20 yıl sonra yaz tatillerinin vazgeçilmezi olacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul için uzmanından korkutan senaryo: 'Kadıköy'de metro girişi deniz altında kalacak'

İklim değişikliklerinin ağır etkilerinin 2050'den sonra daha fazla hissedileceğini belirten Prof. Kurnaz, turizmle iklimin her geçen gün daha fazla iç içe girdiğine, turizme bakış açımızı değiştirmezsek önümüzdeki yıllarda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımıza dikkat çekti.

İSTANBUL İÇİN KORKUTAN UYARI

Prof. Dr. Levent Kurnaz, "2050 yılından itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının 45 derecelere ulaşacağını, deniz seviyesinin Kadıköy'de metronun girişini aşacak şekilde yükseleceğini" anlattı. Prof. Kurnaz'ın verdiği bilgilere göre, 2070 yılından itibaren Erzincan'ın batısında kalan bölgelerde kar görme olasılığı giderek ortadan kalkarken, 2100 yılından sonra ise Türkiye'nin güney yarısı çöl olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER