için kaldı

46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla başladı

Yunus Emre Enstitüsü'nün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği "Türkçe Yaz Okulu" programı 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile başladı.

F5HABER F5HABER
46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla başladı

Yunus Emre Enstitüsü'nün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği "Türkçe Yaz Okulu" programı 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile başladı.

25 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Türkiye'nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülüyor. Öğrenciler bu program sayesinde hem Türkçe'yi yerinde öğrenecek, hem de Türk kültürünü yakından tanıyacak. 4 kıtada 37 ülkede 45 merkezi ile Türkiye'nin kültür diplomasisi görevini üstlenen Yunus Emre Enstitüsü, kültür elçisi öğrencilerini 1 ay boyunca Türkiye'de ağırlayacak.

TÜRKÇE'Yİ VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YERİNDE ÖĞRENİYORLAR

Türkçe Yaz Okulu programı, yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden misafirlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Misafirler, iletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı organizasyonda hem Türkçe eğitimi alma, hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezerek yörenin kültürünü tanıma imkânı buluyor.

"1000 YILIN SESİ TÜRKÇE BAYRAMI"

Gruplara ayrılan öğrenciler, 1 ay boyunca Türkçe Yaz Okulu programının uygulandığı 20 üniversitede eğitim programlarına katılacak. Kültür elçilerimiz bu zaman zarfında hem bulundukları şehir merkezleri hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklar.

Programın sonunda İstanbul'da bir araya gelecek olan öğrenciler "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğinin ardından ülkelerine dönecekler. 16 ildeki 20 üniversitede gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programı 27 Ağustos'ta sona erecek.

Türkçe Yaz Okuluna katılan ülkeler şunlar: "Afganistan - Kabil, Almanya - Köln, Amman-Ürdün, Arnavutluk - Tiran, İşkodra, Avusturya - Viyana, Azerbaycan - Bakü, Belçika - Brüksel, Bosna Hersek - Saraybosna, Mostar, Foynitsa, Cezayir - Cezayir, Fas - Rabat, Fransa - Paris, Gürcistan - Tiflis, İngiltere - Londra, İran - Tahran, Filistin - Kudüs, İtalya - Roma, Japonya - Tokyo, Karadağ - Podgoritsa, Kazakistan - Astana, Kırgızistan - Bişkek, Kosova - Priştine, Prizren ve İpek, Lübnan - Beyrut, Macaristan- Budapeşte, Makedonya - Üsküp, Mısır - Kahire, İskenderiye, Polonya - Varşova, Romanya - Bükreş, Köstence, Sırbistan - Belgrad, Sudan-Hartum".

Türkçe Yaz Okulunun gerçekleştiği üniversiteler şunlar: "Afyon Kocatepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, On sekiz Mart Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (DİLMER), Uludağ Üniversitesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi".


46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla başladı
46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla başladı
46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla başladı

SONRAKİ HABER