için kaldı

Yazıcı: Kanunda feshin ‘f’si bile geçmiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ne söylediğimiz metinde ne teklifte ne Anayasa Komisyonunda ne de Meclis'ten geçen kanunda fesih sözcüğünün ‘f' harfi bile geçmiyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Yazıcı: Kanunda feshin ‘f’si bile geçmiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ne söylediğimiz metinde ne teklifte ne Anayasa Komisyonunda ne de Meclis'ten geçen kanunda fesih sözcüğünün ‘f' harfi bile geçmiyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Edirne ziyaretinde Edirne Karadenizliler Derneği'nde partilileriyle bir araya geldi. Yazıcı, anayasa değişiklik paketinden bahsederek, "Bu nedir fesih. Fesih sözcüğünün f harfi bile bizim metinlerimizde yoktur. Ne söylediğimiz metinde, ne teklifte, ne anayasa komisyonunda nede meclisten geçen kanunda ‘fesih' sözcüğünün f harfi yok. Bizim getirdiğimiz seçimlerin yenilenmesi. Fesih sözcüğü de yenileme de hukuki kavramlardır. İkisinin arasında ölüm ile hayat arası kadar fark vardır. Fesih ölümdür, yenileme hayat vermektir o kadar fark var. Biz sorunları Başbakanımızın ifade ettiği gibi torunlara aktarılmasını istemeyen tasfiye mekanizmaları oluşturan bir anlayışa sahibiz. Onun için meclis ile cumhurbaşkanı arasında ülkenin yönetim bakımından bir sorun oluştu. Öyle mi kalsın, giderilmesi lazım. Gidermenin yolu bir araya gelecek, konuşacak, tartışacak ve çözecekler. Çözemediler, ne olacak. Kim haklı olduğuna inanıyor ise gerekçesinin güçlü olduğu kanaatindeyse meclis seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir. Zorlama yok. Cumhurbaşkanı kendi argümanlarının güçlü olduğuna, tutumunu haklı olduğu inancındaysa meclis seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir. Aynı kanaat mecliste hakimse meclis karar verebilir ama bunun çok önemli bir şartı var. Hangisi karar verirse versin meclis seçimlerinin yenilenmesine iki seçim birlikte yapılacak. Hem cumhurbaşkanı seçimi yapılacak hem de meclis. Sorunu çözmeyi buradan formüle ediyoruz. Sorunu çözmek için hakeme götürüyoruz, hakem kim millet. Egemenliğin sahibi millet. Biz bu konuda uzlaşamadık sana getiriyoruz karar senin millet. Bu işte denge denetleme görecek bir mekanizma, sorunu millet tavsif ediyor, böyle bir düzenlemeye gidiyoruz. Bunu çok farklı bir biçimde maalesef takdim ediyorlar" diye konuştu.

(Ahmet Cafer - Koray Ustabaşı / İHA)

SONRAKİ HABER