Türk işçilerine ‘et getirmeyin’ uyarısı

TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Avrupa'da yaşayan Türk işçilerinin tatillerini geçirmek için gelecekleri dönemde yoğunluk oluşacak sınır kapılarında hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yaklaşık 2 milyon kişinin Türkiye'ye geleceğini belirten Yalçın, et yasağını da hatırlatarak, "Yaklaşık 1.5 aylık dönemde 450 bin araçla yaklaşık 2 milyon Türk işçimizin geleceğini tahmin...

F5HABER F5HABER
Türk işçilerine ‘et getirmeyin’ uyarısı

TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Avrupa'da yaşayan Türk işçilerinin tatillerini geçirmek için gelecekleri dönemde yoğunluk oluşacak sınır kapılarında hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yaklaşık 2 milyon kişinin Türkiye'ye geleceğini belirten Yalçın, et yasağını da hatırlatarak, "Yaklaşık 1.5 aylık dönemde 450 bin araçla yaklaşık 2 milyon Türk işçimizin geleceğini tahmin ediyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sınır kapılarında her türlü et ve et ürünlerinin geçişleri yasak olduğu için yanlarında getirmemelerini rica ediyoruz" dedi.

Avrupa'daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişlerinin önümüzdeki haftadan itibaren artması bekleniyor. Bu nedenle sınır kapılarında önlemler arttırıldı. Yoğunluk olmaması için her türlü hazırlığın yapıldığını kaydeden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Türkiye'ye girişte 12 peronda 26 bilgisayar sistemiyle personelin görev yapacağını söyledi. Türk işçilerinin ne zaman tatile çıkıp geleceklerini önceki yıl tecrübelerine göre belirlediklerini ve buna göre esnek vardiya sistemini kullandıklarını ifade eden Yalçın, şöyle dedi:

"Kapıkule ve diğer kapılarımızda tüm hazırlıklarımız tamam. Komşularımızla sürekli görüşme halindeyiz. Onlar da hazırlıklarını yaptı. Gümrük kapılarımızda canlı kameralar var. Buradan yoğunluk olup olmadığını yoldayken bile görebilirler. Geçen yıl 1 milyon 975 bin yolcu aracı trafiği yaşandı. Bunlardan 450 civarı 1.5 aylık dönemde gelen Türk işçilerimiz. Yaklaşık 2 milyonun üzerinde Türk işçisinin gelmesini bekliyoruz. Zaten sınır kapılarında yoğunluk yaşanmasının nedeni de aynı anda yola çıkmaları oluyor. Benim tavsiyem mümkün olduğu kadar hep birlikte gelmeyin, ilk yola çıkan gruplarla arada 12 saatlik fark olsun. Bu durumda her sınır kapısında beklemeden hemen geçiş yapma şansı var."

"ET GETİRMEYİN”

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, sınır kapısından et girişinin bakanlık tarafından yasaklandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Her türlü et ve et ürünleri ile yenilebilir sakatat, süt ürünleri, etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosis, salam ve kavurma gibi et ürünleri ve benzeri ürünlerin Türkiye'ye girişi yasaklanmıştır. Bahse konu ürünlerin hangi miktar veya ambalajlarda olursa olsun Türkiye'ye girişi mümkün olmayacaktır. Türk işçilerimizin yanlarında bu ürünleri getirmemelerini rica ediyoruz. Getirilen etlerin girişlerine izin veremeyeceğiz ve el koyacağız."

(DHA - Engin ÖZMEN)
SONRAKİ HABER