için kaldı

Park davasını ’’Kıymet Teyze’’ kazandı

Edirne'de 75 yaşındaki Kıymet Peker'i dozerin önüne oturup yıkılmasını engellediği parkla ilgili Edirne İdare Mahkemesi, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

F5HABER F5HABER
Park davasını ’’Kıymet Teyze’’ kazandı

Edirne'de 75 yaşındaki Kıymet Peker'i dozerin önüne oturup yıkılmasını engellediği parkla ilgili Edirne İdare Mahkemesi, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Edirne'de 75 yaşındaki Kıymet Peker'in, iş makinesinin önünde durarak yıkımını engellediği parkla ilgili mahkeme kararı belli oldu. Edirne İdare Mahkemesi, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da akşam saatlerinde Kıymet Peker'in yanına giderek, kendisine parkın isminin ‘Kıymet Teyze Parkı' olacağını söyledi.

"BELEDİYE KAYBETTİ, HALK KAZANDI"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2014'te parkla ilgili olayın yaşandığını hatırlatarak, "Biliyorsunuz belediyenin bir imar uygulaması vardı. 30 Mart'ta seçimi yapmıştık o akşam seçimi kazanmıştık. 31 Mart 2014'te de saat 14.00 gibi o malum olay gerçekleşmişti. O kepçeler sanki çok acelesi varmış gibi yangından mal kaçırırmış gibi seçimden bir gün sonra buraya çekmişlerdi ve kazmaya başlayacaklardı. Kıymet teyzem orada öncülük yaptı ve kepçenin önüne oturdu. Bende toplantı esnasında duymuştum bende atladım geldim. Beraber oturduk ve o kepçeleri kaldırdık. İnşaatı durdurduk. Ve dava süreci başladı. Edirne İdare Mahkemesi'nde bir gün sonra idareyi durdurma kararı vermişti. Bizde belediye olarak bütün işlemleri askıya aldık. Hukuki süreçte bugün bitti. Belediye kaybetti, halk kazandı. Ben öyle söylüyorum" dedi.

"PARKIN İSMİNİ ‘KIYMET TEYZE PARKI' YAPACAĞIZ"

Gürkan, parkın Kıymet teyzeyle birlikte sembol bir park haline geldiğini söyleyerek, "Burası Kıymet teyzeyle birlikte bir sembol park oldu. Ben o açıdan da parka kendisinin adını verelim diyorum. Bu park durdukça herkes yeşil alanların, parkların imara açılmasını, inşaat alanı haline getirilmesini, ranta açılmasını ne kadar yanlış olduğunu görsün hatırlasın ki bir daha kimse yeşil alanları bir park imara açılmasın. Mal sahipleri ile de görüşeceğim. Onlarda uygun görürse Kıymet teyzemizin adını vereceğiz parka. Bu arada mahkeme hem imar planı uygulamasını iptal etti hem de belediyenin verdiği inşaat ruhsatını iptal etti. Bu anlamlı ve önemli bir karar. Bundan sonra artık Kıymet teyze orada torunlarını oynatacak ve gezdirecek" dedi.

"90 YAŞINDA DA OLSAM SÖZÜMDEN DÖNMEM"

Söz konusu parkın sembol ismi haline gelen 75 yaşındaki Kıymet Peker de, açıklanan karardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Sizlere söz veriyorum. 90 yaşında da olsam yine o kepçenin önünde otururum. Sözümden dönmem. Sevinçliyim. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER