için kaldı

Leman Sam: Hacca Ve Umreye Gitmem

EDİRNE'ye konser vermek için gelen sanatçı Leman Sam, gösteriş yapmak için hacca ve umreye gidenlere karşı olduğunu ifade ederek, "Araplar bu işi kazanç haline getirdi. Ben buna karşıyım. Zaten ülkemiz fazla parası olan ülke değil. Gidip de Araplar'a para kaptırmak benim için ters. Bana sorarsanız hacca gider misiniz? Hayır gitmem. Herkesin kendine göre bir dini inancı vardır. Araplar'a da para...

F5HABER F5HABER
Leman Sam: Hacca Ve Umreye Gitmem

EDİRNE'ye konser vermek için gelen sanatçı Leman Sam, gösteriş yapmak için hacca ve umreye gidenlere karşı olduğunu ifade ederek, "Araplar bu işi kazanç haline getirdi. Ben buna karşıyım. Zaten ülkemiz fazla parası olan ülke değil. Gidip de Araplar'a para kaptırmak benim için ters. Bana sorarsanız hacca gider misiniz? Hayır gitmem. Herkesin kendine göre bir dini inancı vardır. Araplar'a da para kaptırmam" dedi.

Leman Sam dün geceki konserinin ardından konakladığı otelin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hac ve umreye gitmediğini, bunun sebepleri olduğunu ifade eden Sam, Arapların bu işi kazanç haline getirdiğini söyledi. Hac ve umreye gidilmesine değil, bunun ticarileştirilmesine karşı olduğunu savunan ünlü sanatçı Leman Sam şunları söyledi:

"Araplar bu işi kazanç haline getirdi. Ben buna karşıyım. Zaten ülkemiz fazla parası olan ülke değil. Gidip de Araplar'a para kaptırmak benim için ters. Hac yapılan yerde büyük büyük oteller yapıldı. Kabe'yi görenler çok pahalı, insanlar lüks elbiseleriyle mücevherleriyle gidip orada bir birlerine hava atıyorlar. Bu artık dini inanç olmaktan çıkmış gibi görünüyor. Zaman zaman, kimisi samimi niyetlerle kimisi şov için gidiyor. Bunlara da karşıyım. Ama en önemlisi yani ben neden bu açıklamayı yapıyorum, genel olarak Atatürk'e 'Dinsiz', 'Dini şöyle böyle yaptı' derler. Haksız eleştirilerde bulunurlar buna o kadar kızıyorum anlatamam."

"ATATÜRK 'SAVAŞ SEBEBİ' DEMİŞTİ"

Atatürk'ün zamanında Hz Muhammed'in evini yıkmak isteyen Araplara karşı çıktığını ifade eden Leman Sam, şöyle devam etti:

"Atatürk zamanında Hz. Muhammed'in evini yıkmak isteyen Arapları, 'Sakın böyle bir şey yapmayın bu bir savaş sebebidir' demiş. Bu benim için çok önemlidir. Bu bir büyük liderin insanların kendi dinine olan saygısı ve korumacılığıdır. Bunu hiç kimse fark etmeyip ondan sonra bu mevzunun üzerine de tartışma dönemsi benim için tatsız bir şey tabi. Bana sorarsanız hacca gider misiniz? Hayır gitmem. Çünkü neden gitmem. Herkesin kendine göre bir dini inancı vardır. Ben gitmem yani. Araplara da para kaptırmam. Bunlar çok tartışmalı mevzular. Birçok fakir insan var belki çok gitmek istiyorlar inançları dolayısıyla fakat bir türlü gidemiyorlar. Ama birde burada onun bunun sırtından çala çırpa dolandırarak para kazananlar durmadan oraya gidiyor. Peki onlar cennete gidecek, fakirler cennete gitmeyecekler mi? Bu anlayışlara çok karşıyım. Ben bunları kabul etmiyorum. İstiyorum ki Türk halkı dinini uygulayacaksa biraz düşünerek, araştırarak okuyarak ve muhakeme ederek hayata geçirsin. Tanrı insanın arasına kimsenin girmesine taraftar değilim."

LEMAN SAM'DAN TÜRKÜ ALBÜMÜ GELİYOR

Türkü albümü yapmak için hazırlıklara başladığını belirten Leman Sam, kendisinden bu konuda bir beklenti olduğunu kaydederek, "Bu son albümden sonra yakında bir albüm daha yapacağım. Prodüktörüm proje albüm diyor. Ben bir ara türkü albümü yapmak istiyorum. Oturacağız. Muhtemelen onun dediğini yaptıktan sonra hemen bir türlü albümü yapacağım. Çünkü böyle bir beklenti var. Ben de türkü söylemeyi çok seviyorum. Sesime de yakıştığını söylüyorlar. Hayata geçirmek istiyorum. Eski derlemeden hiç hoşlanmam. Kenarda kalmış, pek duyulmamış türküler var. Onlardan bir albüm yapacağım" dedi.

(DHA - Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER