Kırkpınar’ın yeni başpehlivanı

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Osman Aynur'u yenen Orhan Okulu, altın kemerin sahibi oldu.

F5HABER F5HABER
Kırkpınar’ın yeni başpehlivanı

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Osman Aynur'u yenen Orhan Okulu, altın kemerin sahibi oldu.

Sarayiçi Er Meydanı'ndan 654'üncüsü gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanların final güreşleri tamamlandı. Kırkpınar şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlardan Orhan Okulu rakibi Osman Aynur'u yenerek altın kemerin sahibi oldu.

ALTIN KEMER, ‘ALTIN' PUANLA GELDİ

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri final güreşine kalan Antalyalı başpehlivanlar Orhan Okulu ve Osman Aynur'un müsabakasının ilk yarım saatlik bölümünde yenişme olmadı. Başpehlivanlar müsabakanın 10 dakikalık puanlama bölümünde de yenişemeyince 'altın puan' bölümüne geçildi. Okulu, zorlu rakibi karşısında etkili olurken, Aynur Kule Hakem Heyeti tarafından iki kez pasif güreştiği için ihtar aldı. Antalyalı başpehlivan Orhan Okulu, bir diğer Antalyalı başpehlivan Osman Aynur'dan altın kemeri altın puan ile aldı.

KIRKPINAR'DA ALTIN KEMER YOLCULUĞU

2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Orhan Okulu, altın kemer yolunda Mehmet Kavakçı, Serhat Gökmen, Şaban Yılmaz, geçen yılın şampiyonu Fatih Atlı ve 2013 yılının başpehlivanı İsmail Balaban'ı yendi. Okulu, sarayiçi er meydanında çıkmış olduğu 5 müsabakayı da kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Osman Aynur ise Ünal Karaman, Hasan Cengiz, Ekrem Yavuz, Abdullah Güngör ve Serhat Balcı'yı yendi. Aynur, sarayiçi er meydanında çıkmış olduğu 5 müsabakayı da kazanarak Kırkpınar'da ikinciliği elde etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER