için kaldı

Kırkpınar’da yarı finalistler belli oldu

16 Kasım 2010 tarihinde UNESCO Dünya Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlık çeyrek finali heyecanı yaşandı.

F5HABER F5HABER
Kırkpınar’da yarı finalistler belli oldu

16 Kasım 2010 tarihinde UNESCO Dünya Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlık çeyrek finali heyecanı yaşandı.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final günü müsabakalarında, çeyrek final güreşleri tamamlandı. Er Meydanı'nda dualı çayıra çıkan 8 altın kemer adayı başpehlivan, kıran kırana güreşler yaparak, yarı finale isimlerini yazdırdı. İlk olarak 2007-2008 yılları başpehlivanı Recep Kara, rakibi Serhat Balcı'yı kısa sürede mağlup ederek, yarı finale çıkan ilk isim oldu. 2009-2010 yılları başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve 2005 yılı başpehlivanı Şaban Yılmaz da rakipleri, İsmail Koç ve Salih Erinç'i normal güreş süresi içerisinde mağlup ederek, puanlama güreşlerine kalmadan yarı finale çıkan diğer isimler oldu.

Okulu - Gürbüz ‘erken finali'

655'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri son gününde çeyrek final müsabakalarında, 2015 yılı birincisi Orhan Okulu ile 2011-2012 yılları birincisi Ali Gürbüz'ün eşleşmesinin ardından, güreş severler bu zorlu mücadeleyi ‘erken final' olarak adlandırdı. Normal süresinde her iki pehlivan arasında yeniş gerçekleşmeyince, güreş puanlamaya uzadı. Okulu, kule hakemleri tarafından sert güreş yapması nedeniyle bir kez sarı kart görürken, Gürbüz ve Okulu güreşin devamında pasif güreştiklerinden dolayı yine kule hakemleri tarafından birer kez ihtar aldı.

Yarı final altın puanla geldi

655'inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri son gününde çeyrek final müsabakalarında, 2015 yılı birincisi Orhan Okulu ile 2011-2012 yılları birincisi Ali Gürbüz'ün eşleşmesinin ardından hem normal süresi hem de puanlama bölümünde yenişme olmayınca, altın puan uygulamasına geçildi. Rakibine tek dalan Gürbüz, Okulu'yu paçasından atarak, altın puanı alan ve yarı finale çıkan son isim oldu.

Er Meydanı'nda yarı finalistler belli oldu

Başpehlivanlık çeyrek final müsabakası sonrası yarı finale çıkan isimler ise şöyle:

"Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ve Ali Gürbüz."

Öte yandan, yarı final güreşlerinin bugün saat 15.30'da yapılacağı bildirildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER