Kırkpınar'da altın kemer sahibini buluyor

EDİRNE'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer bugün yapılacak final günü güreşleriyle sahibini bulacak. Er Meydanı'na Kocaeli'nden gelen 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın kıspet giyip, yağlandıktan sonra gösteri maçında rakibini yendi. Engellilerin her alanda spor yapabildiğini kanıtladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Er...

F5HABER F5HABER
Kırkpınar'da altın kemer sahibini buluyor

EDİRNE'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer bugün yapılacak final günü güreşleriyle sahibini bulacak. Er Meydanı'na Kocaeli'nden gelen 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın kıspet giyip, yağlandıktan sonra gösteri maçında rakibini yendi. Engellilerin her alanda spor yapabildiğini kanıtladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Er Meydanı'ndan tüm Türkiye'ye mesajımı verdiğim için çok mutluyum" dedi.

654'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncü günüde Sarayiçi Er Meydanı'ndaki çeyrek final güreşleriyle devam etti. Sabah 09.30 da başlayan güreşlerde pehlivanlar yaklaşık 30 dereceyi bulan sıcak havada yağlanarak kol bağlayıp güreş tuttu.

Dünkü güreşlerin ardından ilk 8'ye kalan başpehlivanlar bugün altın kemere ulaşmak Er Meydanı'na çıkacak. Favori baş pehlivanlar güç de olsa rakiplerini yenerek final umudunu sürdürdü. Bugün yeniden çayıra çıkacak olan başpehlivanlar Abdullah Güngör, Osman Aynur, Orhan Okulu, Recep Kara, İsmail Koç, İsmail Balaban, Serhat Balcı başpehlivan olmak için Fatih Atlı ise ikinci kez altın kemeri almak için mücadele edecek.

18 KAMERALI SİSTEM KURULDU

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı'na Edirne Emniyet Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi tarafından 18 kameralı MOBESE sistemi kuruldu. Tribünlerin yanı sıra güreşlerin yapıldığı alanları da görüntüleyen sistem Sarayiçi'nde kurulan Kırkpınar polis merkezinden dakika dakikaya izleniyor.

BAKANLIK İZNİYLE GÜREŞTİ

Kocaeli de oturan 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın güreş federasyondan aldığı özel izinle 654'ncü Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine katılarak kıspet giyip güreş yaptı. Er Meydanı'nda rakibi Dündar Özalp ile gösteri mücadelesi yapan Aydın, seyircilerden büyük alkış topladı. Rakibini tuş ederek yenen ve engellilerin spor yapmasını birkaç branşa sıkıştırmanın doğru olmadığını ifade etti. Gözüne takılan bir bantla güreşen Aydın, "1 yıldır bugün için çok çalışıyordum. Aynı zamanda milli judocuydum. Uluslararası organizasyonlarda derecelerim var. Beni hafife almayın. Ben buraya güreşmeye geldim. Rakibim çok iyiydi biraz zorlandım ama benim özel tekniklerim var. Diğer arkadaşımı tebrik ediyorum. Çok güzel güreşti. Ben çok duygulandım. Burada bütün Türkiye gördü ki engelliler birkaç branşa bağlı kalamaz. Tüm görme engellileri temsilen buraya çıktım. Bundan sonrada bu güreşlere katılacağım. Devletten istediğim engellilerin sporuna yatırım yapılsın, bizler daha da faydalı şeyler yaparız" dedi.


(DHA - Engin ÖZMEN - Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER