için kaldı

Kılıçdaroğlu: "Projelerimiz uçuk kaçık değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt genelinde seçim startını, Edirne'de gerçekleştirdiği mitingle başlattı.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: "Projelerimiz uçuk kaçık değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt genelinde seçim startını, Edirne'de gerçekleştirdiği mitingle başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Edirne İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği ilk yurt içi mitingine yaklaşık 10 bin CHP'li katıldı. Kılıçdaroğlu, serhat şehri Edirne'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Güzel bir gün olacak. Huzurlu ve barış içinde bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Manisa'da don felaketi yaşayan çiftçilere selam gönderiyoruz. 8 Haziran'da Manisa'daki çiftçilerimizin sorunlarını bitireceğim. Dertli olan bütün dostlarıma sesleniyorum, istediğim tek şey var, 7'sinde sandığı gideceğiz, 8'inde yeni bir başlangıç yapacağız" dedi.

"CHP İKTİDARINDA MERİÇ VE ERGENE TEMİZLENECEK, TAŞKINLAR SONA ERECEK"

Kılıçdaroğlu, kentte her yıl yaşanan sel ve su taşkınlarına CHP iktidarında son vereceklerini dile getirerek, "Edirne'de Meriç yatağının temizlenmesi lazım ama bu konuda hiçbir önemli adım atılmadı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yalnız bırakıldı. Bunlar dediler ki ‘2014'te Ergene'de balık tutacaksınız, 2015'de de yüzeceksiniz.' Bunlar nasıl söz veriyor. Davutoğlu arzu ediyorsa mayosunu giysin gitsin bir yüzsün bakalım. Nasıl yüzüyor" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİYE MAZOT 1.5 LİRA OLACAK"

2015 Türkiye'sinin genel tablosunu çizen Kılıçdaroğlu, "2015'in Türkiye'si nasıl bir Türkiye. 13 yıl önce ‘Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz' dediler. 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul aylık geliri 200 liranın altında yoksul, maaşı bin liranın altında olan emekli. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş binlerce işçi. Açlık sınırında dayanan milyonlarca vatandaş, özgürlüğünü kaybetmiş basın. Benim size sözüm var, bu ülkeye birinci sınıf demokrasi getireceğiz. Almanya'da, Japonya'da ne varsa aynısını getireceğiz. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz, kimliğini sorgulamayacağız. İnsan Allah'ın yarattığı değerli varlıktır. Çiftçi geçinemiyor, ekmiyor. Edirne'de de, Rize'de, Hakkari'de de sözüm söz çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağız. Diyorlar ki kaynağını nereden bulacaksın? Sen yakutta, elmasta vergiyi sıfırlıyorsun ben de çiftçinin mazotunda vergiyi sıfırlayacağım. Maliye nedir? Bütçe nedir? Türkiye'de bunu 10 kişi biliyorsa bunun biri benim. En iyi ben bilirim ve köylüye 1.5 liradan anasının ak sütü veririm, kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"İLK 100 GÜNDE ‘TEMİZ AHLAK YASASI'NI GETİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Hollanda'yı kıyaslayarak, "Hollanda, Konya'dan küçük yılda 150 milyar dolar tarım üretiyorlar. Türkiye ise yılda 12 milyar ediyor. Bizde toprak mı su mu güneş mi eksik, eksik olan namuslu, temiz siyaset. İlk 100 günde çıkacağımız kanunun adı ‘Temiz ahlak yasası' olacak" dedi.

"4 YILDA YOKSULLUĞU SIFIRLAYACAĞIZ"

Türkiye genelinde 17 milyon yoksul vatandaşın bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulu sıfırlayamadılar, sayısını arttırdılar. 4 yılda yoksulluğu sıfırlayacağız. Almanya'da, Japonya'da hangi kurallar varsa onları getireceğiz. Size söz veriyorum hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" şeklinde konuştu.

"KÖLE TÜCCARLARINI ARADAN KALDIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, ülke genelinde çalışan 800 bin taşeron işçiyi kendi iktidarlarında kadrolaştıracaklarına değinerek, "Vatandaşlarımız, 128 milyar dolar bankalara faiz ödüyorlar. Bunları ‘silemezsiniz' diyemiyorlar? 'Kaynağı nereden bulacaksın' diyorlar? 800 bin kişi taşeronda çalışıyorlar. Bunların tamamına kadro yapacağız. Aradaki biz köle tüccarını kaldıracağız. Devlete bunun yükü sıfırdır" dedi.

"ÖĞRENCİLERE İŞ GARANTİLİ EĞİTİM VERİLECEK"

Organize Sanayi Bölgeleri'nde yapılacak olan okullarla öğrencilere iş garantili eğitim sözü veren Kılıçdaroğlu, "İş garantili eğitim olacak bütün organize sanayi bölgelerinde. Devlete ve aileye yükü olmayacak çünkü yatılı olacak. 3. ve 4. sınıflarda gidip sanayilerde stajını yapacak ve son iş garantili mesleği olacak. Bu ülkeye huzur getireceğiz. 6 milyon işsizimiz var. Sen gittin bizim vatandaşımıza iş buldun da şimdi yabancılara iş bulmaya çalışıyorsun" diye konuştu.

"PROJELERİMİZ UÇUK KAÇIK PROJELER DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, projelerinin yere basan projeler olmadığını anlatarak, "Bizim projelerimiz uçuk kaçık projeler değil. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki ikramiye vereceğiz dedik televizyonlarda bas bas bağırıyorlar. Sen kaçak sarayına para buluyorsun da emekliye sıra gelince mi para bulamıyorsun. Ayakkabı kutularına parayı doldurunca sormuyorsun da emekliye gelince mi para bulamıyorsun. 2 milyon Suriyeli var. 5 milyon dolar para harcadılar. Suriye'ye silah gönderirken kaynak var da emekliye mi para yok" ifadelerini kullandı.

"ORTADOĞU'YA BARIŞ VE HUZURU GETİRECEĞİZ"

Ortadoğu'ya da barışı ve huzuru iktidarları döneminde getirme sözü veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "13 yılda 17 milyon yoksul yaptılar. 4 yılda sıfır yoksul sözü veriyorum. Benim sözüm namus sözüdür. Hep beraber birlikte görkemli, yaşanacak Türkiye'yi inşa etmemiz lazım. Torpil bizim kitabımızda olmayacak. Hak edene vereceğiz. Edirne için 3 milletvekili istiyorum. Görkemli güzel Edirne inşallah sözünü tutacak. Bir demokrasi tarihi yazdık 56 ilde ön seçim yaptık. Daha göreceksiniz demokrasi konusunda çok daha güzel adımlar atacağız. Bu ülkeye sosyal demokrasiyi getiren CHP'dir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nın konuşması partililer tarafından sık sık ‘Başbakan Kemal' sözleriyle kesildi. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, CHP Edirne milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Gürkan Güneser, il başkanı Oktay Bozkurt, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve parti yönetimi ile birlikte partilileri selamladı ve kentten karayoluyla ayrıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER