Kapıkule'de Bayram Yoğunluğu

AVRUPA'da çalışan Türk işleri Ramazan Bayramı tatillerini anavatanda geçirmek için Türkiye'ye gelmeye başladı. Avrupa'nın çeşitli Ülkelerinden Ramazan Bayramı tatillerini memleketlerinde geçirmek için karayoluyla gelen Türk işlerinin, Kapıkule Sınır Kapısından Yurda girişleri nedeniyle yoğunluk yaşanmaya başladı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Haziran...

F5HABER F5HABER
 Kapıkule'de  Bayram Yoğunluğu

AVRUPA'da çalışan Türk işleri Ramazan Bayramı tatillerini anavatanda geçirmek için Türkiye'ye gelmeye başladı.
Avrupa'nın çeşitli Ülkelerinden Ramazan Bayramı tatillerini memleketlerinde geçirmek için karayoluyla gelen Türk işlerinin, Kapıkule Sınır Kapısından Yurda girişleri nedeniyle yoğunluk yaşanmaya başladı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Haziran ayından itibaren gelen Türk işçilerin gelişlerinin bayram dolayısıyla daha da arttığını söyledi. Bölge Müdürü Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısından son bir gün içinde 4 bin 500 aracın geçiş yaptığını belirterek, "Geçtiğimiz yıllara göre hesapladığımızda Kapıkule Sınır Kapısından bu yıl içinde geçişlerde yüzde 10 artış olduğunu söyleyebiliriz. Yolcuların guruplar halinde seyehat etmeleri nedeniyle zaman zamarn yoğunluk yaşanıyor. Haziran ayından itibaren yurda giriş yapan araç sayısı 100 bini buldu. Bir aracın Kapıkule Sınır Kapısından geçişin en fazla 35 dakika sürüyor” dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, Kapıkule, İpsala; Pazarkule, Hamzebeyli gümrük kapılarından yıl sonuna kadar 1 milyon yolcunun geçmesini beklediklerini söylediler.

Kapıkule'den yurda giriş yapan Türk işçilerinden Muzaffer Sağlam aracının üzerinden Türk bayrağı açarak anavatana geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
(DHA - Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER