için kaldı

Kadınlardan Valiyi güldüren istek

EDİRNE'de Avrupa Birliği projesiyle 2 günde Bulgaristan ve Yunanistan'ı gezen 50 yaş üstü kadınlar, projenin kapanış programında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den pasaportların süresi dolmadan yeni bir yurt dışı gezisi talep etti. Kadınlar adına konuşan 52 yaşındaki Teyfide Orçin, pasaport yerine 'paşaport' kelimesini telaffuz ederek 'hazır paşaportlarımız varken bize bu imkanı bir daha sunar...

F5HABER F5HABER
Kadınlardan Valiyi güldüren istek

EDİRNE'de Avrupa Birliği projesiyle 2 günde Bulgaristan ve Yunanistan'ı gezen 50 yaş üstü kadınlar, projenin kapanış programında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den pasaportların süresi dolmadan yeni bir yurt dışı gezisi talep etti. Kadınlar adına konuşan 52 yaşındaki Teyfide Orçin, pasaport yerine 'paşaport' kelimesini telaffuz ederek 'hazır paşaportlarımız varken bize bu imkanı bir daha sunar mısın? Gönder bizi be sayın valim, gezelim' deyince herkesi kahkahaya boğdu.

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 'Kadın Her Yerde Kadındır' adı altında,Bulgaristan'ın Lyubimets Belediyesi'ne bağlı Bratolyubie Toplum Merkezi'yle ortak yürütülen 115 bin Euro'luk AB projesi hazırladı. Proje kapsamında 50- 60 yaş arası kadınlara dikiş ve meyve sabunu kurslarının yanı sıra, Bulgaristan Lybumets'ten gelen 25 kadın ile birlikte iki ülkeye özgü yemeklerin uygulamalı eğitimleri verildi. Kadınlar ayrıca 2 günlük programla Bulgaristan ve Yunanistan'a giderek gezdi. Projenin kapanış programına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Defterdarı İzzet Patan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hicran Bali ile projeye katılan 50 yaş üstü kadınlar katıldı.

'TADI DAMAĞIMIZDA KALDI'

Projeye katılan kadınlardan Nimet Özfidan, yurt dışı gezisini çok beğendiklerinivurgulayarak şunları söyledi:

"Vali beyin yaptığı projeyle sabun kursu, dikiş, yemek kurslarına gittik. Bulgaristan ve Yunanistan'ı gezdik. Belki dillerinden anlamadık ama onlarla çok güzel dostluklar kurduk. Vali beyimin yapmış olduğu projeden bizleri bir daha gönderirse, bir daha yaşattırırsa memnun oluruz. Gönlümüz, sevgimiz vali beyimizle. Onu çok seviyoruz. Yurt dışı gezisinin tadı damağımızda kaldı. Yine bir proje istiyoruz."

'PAŞAPORTLAR DOLMADAN, GÖNDER BİZİ BE VALİM'

Özfidan'ın talebine destek vermek için mikrofonu alan 52 yaşındaki Teyfide Orçin ise söyledikleriyle programa katılanları kahkahalara boğdu. Orçin, Vali Şahin'den yeniden yurt dışı gezini talep ederken pasaport kelimesini 'paşaport' diye telaffuz edince gülüşmelerine neden olurken şunları söyledi:

"Ben 52 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç yaşamamışım. Edirne'den başka bir yeri görmedim. Sayenizde 2 gün nasıl yaşadık biliyor musun? Hiç söyleyemem. Allah senden bin kere razı olsun. Senden ricamız vali beyim, hazır paşaportlarımız varken bize bu imkanı bir daha sunar mısın? Gönder bizi be sayın valim, gezelim. Yatıyorum, kalkıyorum sana dua ediyorum. Herifle bile kavga ediyorum. Sen beni yaşatmadın vali beyim kadar diyorum. Hadi sayın valim."

3 KENTE GEZİYE GÖNDERECEK

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Teyfide Orhon'un sözlerine kahkahalarla gülerken, yurt dışı yerine onları İstanbul, Bursa ve Çanakkale'ye geziye göndereceğini söyledi. Vali Şahin şöyle konuştu:

"Her şeyin bir sonu vardır. Her son bir başlangıçtır. Bu proje kapsamında hanımlarımız, ilk kez yurt dışını gördüklerini ifade ettiler. Gayet yerinde bir talepleri oldu. Çünkü sadece Edirne'de yaşayan insan, dünyanın Edirne'den ibaret olduğunu bilir. Ben de yurt dışına gittikçe ufkumun genişlediğini gördüm. Hanımlarımız bir kez gittiler, bundan sonra bir de yurt içini gezsinler bakalım. İstanbul, Bursa ve Çanakkale'ye gönderelim. Bir de oraları görsünler. Sınır ötesi kapsamında yurt dışını gördüler. O yeter diyorum şimdilik, bir sonraki projede ya kısmet değilim. Her son yeni bir başlangıç demektir."

(DHA - Engin ÖZMEN)
SONRAKİ HABER