İrlandalı turiste su bedava

Edirne'de bir büfe işletmecisi, İstanbul Aksaray'da esnaf tarafından saldırıya uğrayan İrlandalı turiste destek için dükkanına ‘İrlandalı turiste su bedava' yazısı astı.

F5HABER F5HABER
İrlandalı turiste su bedava

Edirne'de bir büfe işletmecisi, İstanbul Aksaray'da esnaf tarafından saldırıya uğrayan İrlandalı turiste destek için dükkanına ‘İrlandalı turiste su bedava' yazısı astı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Aksaray'da İrlandalı turist Mohammed Fadel Dobbous'un dökülen sular nedeniyle esnafın saldırısına uğraması sonrası başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde başlatılan ‘İrlandalı turiste su bedava' kampanyasına Edirneli esnafta destek verdi. Kuveyt asıllı İrlandalı turist Dobbous'un kavga görüntülerinin basında ve sosyal medyada hızla yayılmasının ardından ülke genelinden kendisine birçok destek kampanyası gelirken, en dikkat çeken kampanya ise ‘İrlandalı turiste su bedava' oldu. Birçok tatil beldesinden bedava tatil için davetler aldığı öğrenilen İrlandalı turiste, bir destek de Edirne'den geldi.

"YAZIYI GÖRENLERİN TEPKİLERİ İYİ OLDU"

Edirne'de 10 yıldır büfe işletmeciliği yapan 32 yaşındaki Levent Başol, bu kampanyaya büfesine astığı yazıyla destek verdi. Edirne'nin en işlek caddelerinden olan Saraçlar Caddesi'ndeki iş yerine 'İrlandalı turiste su bedava' yazan Başol, su nedeniyle çıkan kavganın saçma olduğunu söyledi. Birçok müşterisinin yanlışlıkla bazı şişeleri düşürüp kırdığını ve bunun için kavga edilmesinin anlamsız olduğunu kaydeden Başol, "Kampanyayı sosyal paylaşım sitelerinde gördüm. Tepki olarak bende katılmak istedim. İrlandalı turiste yapılanları yanlış buluyorum. Bizler farklı ülkelere gittiğimizde kendimizi nasıl güvende hissedebiliyorsak, onlar da buraya geldiğinde kendilerini güvende hissetmeleri, rahatlıkla gezebilmeleri gerekiyor. Kazayla insanlar ölüyor, sular düşmüş yere, yani kırılmayan plastik bir şey bu. Esnafın ellerine sopa, sandalyeleri alarak kavgaya girmesi etik değildi. Müşteri velinimetimizdir, gelen turistleri ürkütmemek gerekiyor ki bir daha gelebilsinler. Yazıyı görenlerin tepkileri iyi oldu. Bazıları şakaya vurdu, bazıları ise doğru bir kampanya olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER