için kaldı

Gurbet yolculuğunun tatlı çilesi ‘kuyruk’

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, dönüş yolunda Kapıkule'de uzun bir araç kuyruğu oluşturdu.

F5HABER F5HABER
Gurbet yolculuğunun tatlı çilesi ‘kuyruk’

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, dönüş yolunda Kapıkule'de uzun bir araç kuyruğu oluşturdu.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren Türk işçiler, dönüş yolculuğunda Edirne'de bulunan sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Özellikle Bulgaristan'a çıkış yapmak için Kapıkule'yi tercih eden gurbetçiler, uzun araç kuyrukları oluşturdu. Her yıl yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçi vatandaşların dönüş yolundaki çileleri yine benzer manzaralara sahne olurken, anavatandan ayrılmanın burukluğunu yaşayan gurbetçiler, "Yapacak bir şey yok. Bu bizim tatlı çilemiz" dedi. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapmak için sabah erken saatlerde araçlarıyla kuyruğa giren Türk işçiler, yaklaşık 7 kilometreyi bulan kuyrukta bekleme sürelerinin 5-6 saate ulaştığını söyledi.

"3 SAATTİR BEKLİYORUZ"

Kahramanmaraş Elbistan'da geçirdikleri yıllık izinlerinin ardından ailesi ile birlikte Almanya'ya dönüş yoluna geçtiklerini söyleyen Kenan Karakoca, "3 saattir bekliyoruz. Hala da gümrüğü göremedik. Sabah saat 06.00'da girdik kuyruğa. 3 saati geçti işte hemen hemen 2 kilometre ilerleyebildik. Daha da ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Bizimkilerin zaten kabahati yok. Bulgaristan tarafı bekletiyor. Bu da bizim yolculuğun tatlı bir çilesi diyelim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden Türk gümrüğünde işlemlerin kısa sürede tamamlandığı ancak Bulgaristan ve Yunanistan gümrüklerinde işlemlerin yavaş yürütülmesinden dolayı Türk tarafında zaman zaman yığılmaların meydana geldiği öğrenildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER