için kaldı

Edirnespor Bal Liginde Şampiyon Oldu

BÖLGESEL Amatör Ligi'nde mücadele eden Edirne Gençli Kulubü spor takımı rakibi Dikilitaş'ı sahasında 2-1 yenerek şampiyon oldu. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla 3'üncü Lige çıkmak için play off grubunda mücadele etmeye hak kazandı.

F5HABER F5HABER
Edirnespor Bal Liginde Şampiyon Oldu

BÖLGESEL Amatör Ligi'nde mücadele eden Edirne Gençli Kulubü spor takımı rakibi Dikilitaş'ı sahasında 2-1 yenerek şampiyon oldu. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla 3'üncü Lige çıkmak için play off grubunda mücadele etmeye hak kazandı.

Bölgesel Amatör Ligi 16'ncı grupta mücadele eden Edirnespor GK, bugün kendi sahasında Dikilitaşspor ile oynadığı son maçı 2-1 kazanarak grup şampiyonu oldu.

Şampiyon olan Edirne GK futbolcular transfer paralarını alamadıkları için 3 hafta önce Bozcaadaspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından, formalarını çıkarıp sahaya bırakarak kentten ayrıldı. Yönetim kurulunun futbolcuları ikna etmesi sonucu oyuncular geçtiğimiz hafta Yalovaspor ile oynanan maça ve ardından bugün oynanan Dikilitaş maçına çıkmayı kabul etti. BAL Ligi 16. grup şampiyonu olana Edirnespor GK play off mücadelesinde bir maç daha yapıp galip gelmeleri durumunda 3. ligte mücadele etmeye hak kazanacak.

ALACAKLARIMIZ İÇİN MAÇLARI KAZANDIK

Paralarını alamadıkları için Şampiyon olmak zorunda olduklarını anlatan Edirne GK Spor futbol takımının kaptanı Orhan Küçükertuğrul, “Yönetim bize böyle bir açıklama yapınca bende arkadaşlarıma, bizim paralarımızı almamız için takımı şampiyon yapıp 3. Lige yükselmemiz şart olduğunu anlattım. Sezon başından bugüne bir çok maddi sıkıntılar içinde boğuştuk. Ama hiç birini dile getirmedik. Son 3 hafta içinde bunu dile getirdik. Herkesin bir dayanma gücü vardı, herkesin canına tek etmişti. Tepkimizi dile getirmek için maç sonu formaları sahaya bıraktık. Ondan sonra belirli bir gelişmeler oldu. Yönetim takıma sahip çıkacağını söyledi. Bizde tekrar devam etme kararı aldık. Allah'a şükür, 3 hafta üst üste galibiyet alıp takımızı şampiyon yaptık. Önümüzde sadece bir maçımız kaldı o maçı da kazanıp takımımızı 3.Lige çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

"3'ÜNCÜ LİGE ÇIKARSANIZ PARANIZI ÖDEYECEĞİZ"

Yönetim olarak büyük maddi sıkıntılar içinde olduklarını anlatan Edirne GK Spor Kulubü Başkanı Hakan Sedefçi, “Yönetim olarak geçtiğimiz son 3 hafta büyük sıkıntı yaşadık. Hiç destek alamadık. Yöneticilerin küçük destekleriyle buraya kadar gelebildik. Bu desteklerde rakamsal olarak komik desteklerdi. Burada en büyük pay futbolcularda. Futbolcular çok ciddi bir özveri göstererek takımımızı şampiyon yaptılar. Bizim de takımımız 3. Lige çıkarsa yasal gelirlere yani Türkiye Futbol Federasyonu ve İddiadan gelecek gelirlerle futbolcu alacaklarının daha kolay ödeneceğini ve alacaklarının almalarının tek şansı bunun olduğunu anlattık. Onlarda anlayışla karşılayıp burada ciddi bir delikanlılık örneği gösterdiler. Bu kötü günler ciddi bir motivasyon yarattı takımda. Daha çok bir birlerine bağlandılar. Ceplerinde 20 Lira varsa aralarında paylaşarak bugünlere geldiler. Parasız kalmamız takımın başarısını artırdı. Takımımız 3. Lige çıkınca futbolcuların alacaklarını ödeyeceğiz” dedi.

Edirne GK Spor Kulübü oyuncularının toplam 200 bin lira alacağı olduğu öğrenildi.

ALACAKLARIMIZ İÇİN MAÇLARI KAZANDIK

(DHA - Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER