Edirne Tabip Odası'ndan o doktora soruşturma

DİYARBAKIR'da PKK'lıların yol kestiğini gören otomobili ile kaçarken öldürülen Doktor Abdullah Biroğul hakkında sosyal paylaşım sitesinden, "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya" şeklinde yorum yapan meslektaşı Selçuk K., hakkında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ardından Edirne Tabip Odası da soruşturma...

F5HABER F5HABER
Edirne Tabip Odası'ndan o doktora soruşturma

DİYARBAKIR'da PKK'lıların yol kestiğini gören otomobili ile kaçarken öldürülen Doktor Abdullah Biroğul hakkında sosyal paylaşım sitesinden, "Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya" şeklinde yorum yapan meslektaşı Selçuk K., hakkında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ardından Edirne Tabip Odası da soruşturma başlattı.
Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Dr. Tanrıkulu, eğer o yazılar gerçekten meslektaşımız Selçuk K., tarafından yazıldıysa kendisini kınıyoruz diyerek başladığı sözlerine, "Kızgınız, öfkeliyiz ve yastayız. Biz doktorlar sağlık çalışanları sağlık emekçileri yaşatmak için eğitim alırız. Her zaman insan sağlığını yaşamını her şeyin üzerinde tutarız. Yaşam hakkı kutsaldır ve hekimler, sağlık çalışanları da bu yaşam hakkını savunmak için vardır. Gözyaşının rengi aynıdır, kanın rengi aynıdır, acının tonu insana vermiş olduğu duygu aynıdır. Biz biliriz ki hiçbir ideoleji hiçbir düşünce yaşam hakkının önünde olamaz "dedi.
(DHA - Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER