için kaldı

Esad bir sonraki seçimde görevi devredecek

Reuters'e konuşan Rus Dışişlerine yakın kaynaklar, Esad'ın görevini devredeceğini açıkladı

F5HABER F5HABER
Esad bir sonraki seçimde görevi devredecek

Reuters'a konuşan Rus Dışişleri'ne yakın kaynaklar; " Esad bir sonraki seçimde görevi başka bir Suriye Alevisine devredecek. Bir sonraki seçime kadar Esad'ın yetkileri kısıtlanacak. Görev devriyle ilgili henüz İran ikna edilemedi. " dedi.

Rus Dışişlerine yakın kaynaklar Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'de Esad'ın geleceğine yönelik kararlar aldığını açıkladı.

Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye mutabakatının içeriğine yönelik ilk iddia, Rus Dışişlerine yakın kaynaklardan geldi. Reuters haber ajansına konuşan Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Genel Direktörü Andrey Kortunov, "Bir sonraki seçime kadar Esad görevinin başında olacak, daha sonra görevi bir Suriye Alevisi'ne devredecek." dedi.

Kortunov'a göre, uzlaşıya dönük bir adım atıldı, pozisyonlar değişti. Mutabakat dahilinde Suriye lideri Beşar Esad'ın güçleri bir sonraki seçime kadar kısıtlanırken, bu seçimden sonra ise Esad cumhurbaşkanlığını "daha az kutuplaştırıcı" bir Suriye Alevisi'ne devredecek.

Kortunov, bu ismi bulma yönündeki çabaların da başladığını, hatta bir kaç ismin ortaya atıldığını öne sürdü. Ancak Reuters'a konuşan kaynaklar, görev devriyle ilgili henüz İran'ın ikna edilemediğini belirtiyor.

SONRAKİ HABER