için kaldı

Edirne'de FETÖ/PDY'dan yerel seçimler için özel çalışma

EDİRNE Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu 18 sanık 20 Ekim günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.

F5HABER F5HABER
Edirne'de FETÖ/PDY'dan yerel seçimler için özel çalışma

EDİRNE Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu 18 sanık 20 Ekim günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nın Edirne'deki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen de dahil yakalama kararı bulunan 19 şüpheli ile 24 tutuklu sanık hakkındaki iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 günlük yasal süresi içinde kabul kararı verilmememesi üzerine otomatik olarak kabul edilmiş sayıldı. Mahkeme iddianamenin ulaşmasından 29 gün sonra hazırladığı tensip zaptıyla Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 12 sanık, İsmail Özkan, Ali Terzi, Ramazan Bölükbaş, Erhan Bozne, Selman Yıldırım, Kazım Yavuz, Önder Aydın, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Erkan İnce, Ferhat Avcu, Tamer Vardar hakkında dosyadaki delil durumuna göre tutuklama kararı verdi. Mahkemenin kararı ile tutuklu sanık sayısı 19'a çıktı. Halen aralarında örgüt lideri Fetullah Gülen'in de olduğu 24 şüpheli aranıyor.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan iddianame detayları da ortaya çıkmaya başladı. Soruşturma aşamasında savcılığa başvurarak gizli tanık olarak ifade veren Gölge, örgütün ana mütevelli heyeti, alt mütevelli heyeti, sohbet grupları ve ünitelerden oluştuğunu anlatarak, şirketlerin genel müdürleri olduğunu ancak il imamları tarafından yönetildiğini söyledi. Her yıl Mayıs ayında yapılan toplantıda bir yıl sonra toplanacak burs, himmet ve bağışlar için hedef belirlendiğini itiraf eden gizli tanık Gölge, bunun dışında her ayın ilk Salı günü de mütevelli heyet toplantılarının yapıldığını kadetti.

YEREL SEÇİMLERE İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Ekim günü yapılacak yargılamanın esasını oluşturan iddianamede yer alan bilgilere göre, FETÖ/PDY örgütü 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerden önce CHP'nin Belediye Başkan adayı Recep Gürkan cemaatin okulunda Edirne İl İmamı Ömer Sezgin ile çeşitli aralıklarla bir araya geldi. Cemaat evlerinde kalan başı açık öğrencilerle Mart ayında iki kez anket yaptırıldığı Recep Gürkan'ın önde olduğunun belirlenmesi üzerine il imamı Ömer Sezgin'in mensuplarına CHP'ye oy kullanmaları için talimat verdiği öne sürüldü. İddianamede, evlerde kalan öğrencilerden memleketlerine gönderilerek AK Parti'ye oy vermemeleri yönünde aileleriyle komşularını ikna etmeleri için talimatlandırıldığı yer aldı.

SOSYAL MEDYA AÇMA TALİMATI

Edirne'de yerel seçimler öncesi bir düğün salonunda il imamı Ömer Sezgin tarafından yapılan toplantıda, AK Parti'ye oy verilmemesi yönünde telkinde bulunulduğu, cemaat mensuplarının Twiter hesabı açarak Fuat Avni, İhsan Yılmaz, Mehmet Barunsu, Gültekin Avcı gibi hesapların takip edilerek her gün saat 20.00'ye kadar aleyhte tweet atılması yönünde talimat verildiği de iddianamede yazıldı. Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan aracılığı ile cemaati yakın işadamlarının korunduğunu, aleyhte olanlara ile işlem yaptırıldığı bilgileri de iddianamede anlatıldı. Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın da örgütün toplantılarına katıldı da iddianameyle ortaya çıktı.

MAL VARLIKLARI KAÇIRILDI

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, 17-25 Aralık sürecinden sonra cemaate ait şirketlerin sahibi olduğu çok sayıda ev, daire ve arsayı başkalarının üzerine sattığı, ardından da kiralama yoluna gidildiği de tespit edildi. Örgütün şirketleri adına kayıtlı daire, yurt, arsalar piyasa fiyatların altında rakamlarla satış yaptığı ve gerçekte de para alış verişi olmadığı bu yolla kurumların içinin boşaltıldığına dikkat çekildi. İddianamede, Kırklareli yolunda tarlanın satın alınarak il imamı Ömer Sezgin'in dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile görüşerek okul yapma bahanesi ile imara açıldığı ancak daha sonra buranın satıldığı da örnek olarak iddianamede yer aldı.

NE CEZA İSTENDİ?

(DHA - Lütfü KARAKAŞ)
SONRAKİ HABER