Bu özel lise şehit çocuklarına ve gazi yakınlarına ücretsiz

EDİRNE'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel bir lise, 15 Temmuz darbe girişimi ardından şehit ailelerine ve yakınlarının çocuklarını ücretsiz olarak okullarına alacağını açıkladı. Bina girişine, "Bu okulda 'şehit çocukları' paradan daha değerli bir bedel ile 'ücretsiz' okur. O bedel 'babaları' tarafından peşin ödenmiştir" yazılı pankart yaptıran okulun müdürü Sezai Çakmak, "Şehit ve gazi...

F5HABER F5HABER
Bu özel lise şehit çocuklarına ve gazi yakınlarına ücretsiz

EDİRNE'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel bir lise, 15 Temmuz darbe girişimi ardından şehit ailelerine ve yakınlarının çocuklarını ücretsiz olarak okullarına alacağını açıkladı. Bina girişine, "Bu okulda 'şehit çocukları' paradan daha değerli bir bedel ile 'ücretsiz' okur. O bedel 'babaları' tarafından peşin ödenmiştir" yazılı pankart yaptıran okulun müdürü Sezai Çakmak, "Şehit ve gazi yakınlarımızın başımızın üzerinde yeri var" dedi.

Edirne Kocasinan Mahallesi'nde 2 yıl önce çıkan dershane yasası ardından Özel Edirne Sınav Temel Lisesi'ne dönüştürülen okul, şehit ve gazi yakınları için örnek bir kampanya başlattı. Yaklaşık 230 öğrencisi bulunan ve yıllık 8 bin 500 lira eğitim ücreti alan lise, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni eğitim ve öğretim yılında şehit ile gazi yakınlarını ücretsiz olarak okullarına kabul edeceklerini açıkladı. Bunun için okul girişinin üzerinde, "Bu okulda 'Şehit çocukları' paradan daha değerli bir bedel ile 'ücretsiz' okur. O bedel 'babaları' tarafından peşin ödenmiştir” yazılı pankart yaptıran Okulun Müdürü Sezai Çakmak, toplumsal hassasiyete tercüman olmak adına şehitlerimizin yanında olarak onlara destek olduğumuzu göstermek istediklerini söyledi.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA ÜCRETSİZ

Darbe girişimi ardından böyle bir karar aldıklarını ifade eden Çakmak, şehit ve gazilerin birinci derece lise çağındaki çocuklarını ücretsiz olarak okula alacaklarını söyledi. Toplumsal hassasiyete ortak olmayı amaçladıklarını bildiren Çakmak, şöyle konuştu:

"Buradaki yapılan kalkışmanın sonuçları, demokrasi şehitlerinin gündeme gelmesi, toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizleri çok derinden üzmüştür. Bunun bir tezahürü olarak biz özel okul yönetmeliğinde zaten var olan, bir maddeye atıfta bulunarak ve şehitlerimizin uğradığı, şehit yakınlarımızın uğradığı bu üzüntü ortak olmak adına böyle bir çalışma yaptık. Çünkü; yönetmeliğe göre yüzde 3 kontejanımız var. Bununla ilgili bir madde var. Bu yüzde 3'ün içerisinde mutlaka 'Şehit veya malul gazi çocuklarına öncelik verilmesi' diye amir hüküm var. Bu maddeyi kamuoyunun gündemine taşımak ve toplumsal hassasiyete tercüman olmak adına şehitlerimizin yanında olarak onlara destek olduğumuzu göstermek istedik. Eğer gelen olursa, şehitlerimizin, sadece onların çocukları için değil birinci derecede yakınlarının lise çağındaki çocuklarına masrafsız olarak eğitim, öğretim hakkı vermeye biz hazırız. Onların başımızın üzerinde yeri olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum."

(DHA - Engin ÖZMEN)
SONRAKİ HABER