için kaldı

"Bir bardak suda fırtınalar koparılıyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde üst üste kaybettikleri puanlar sonrası yapılan eleştirilere Edirne'den cevap verdi. Hamzaoğlu, "Maalesef bir bardak suda fırtınalar koparılmaya çalışılıyor. Küçük şeylerden de yılacak değiliz. Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
"Bir bardak suda fırtınalar koparılıyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde üst üste kaybettikleri puanlar sonrası yapılan eleştirilere Edirne'den cevap verdi. Hamzaoğlu, "Maalesef bir bardak suda fırtınalar koparılmaya çalışılıyor. Küçük şeylerden de yılacak değiliz. Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımının Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Edirnespor ile sezon açılışında hazırlık maçını izlemek üzere Edirne'ye geldi. İstanbul Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sarı-kırmızılı takımın Osmanlıspor maçı sonrası ilk antrenmanını gerçekleştirerek Edirne'ye gelen Hamzaoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"TRANSFER DÖNEMİNİN SONUNA KADAR 1-2 TAKVİYE YAPACAĞIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz, Alex Telles ve takımda bulunan bazı oyuncular için teklifler olduğunu hatırlatarak, "Burak veya bir başkasının gitmesini istemiyorum ben zaten. Hem Telles'e teklifler vardı hem de Burak'a, hem de diğer oyuncularımızla ilgili. Zaten kadromuzu şekillendirdik. Sadece bir-iki takviye yapacağız transfer dönemi sonuna kadar. Umuyorum ki bütün arkadaşlarımız da bu sezona bizimle beraber başlayacaklar" şeklinde konuştu.

"ARENA'DA KÖTÜ BİR MAĞLUBİYET ALDIK"

Türk Telekom Arena'da Osmanlıspor karşısında kötü bir mağlubiyet aldıklarını ancak oyuncularının saha içerisinde kazanma adına gösterdikleri performanstan dolayı memnun olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam Hamzaoğlu, "Bugün Osmanlıspor maçından sonraki ilk çalışmamıza başladık. Kötü bir mağlubiyet aldık ama tabi eksiklerimizi görmenin yanında yaptığımız iyi şeyleri de göz ardı etmiyoruz. Yani iyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Futbol adına kazanma adına sahada her şeyi yaptığımıza ama sadece gol olmadığı için bunda başarılı olamadığımızı çok net biliyoruz ve görüyoruz" diye konuştu.

"BİR BARDAK SU DA FIRTINALAR KOPARILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Hamzaoğlu, oyun içerisinde yaptıkları değişikler ve sahaya çıkan kadrolarla ilgili spor kamuoyunda çeşitli algıların oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Yani biz maalesef bir bardak su da fırtınalar koparılmaya çalışılıyor. İşte Burak'ı çıkarıyoruz olay oluyor, öbürkünü çıkarıyoruz olay oluyor. Buna belki bizde biraz çanak tutuyoruz, bizimde biraz demek ki davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bu küçük olaylar yüzünden biz büyük hedeflerden uzaklaşacak değiliz. Küçük şeylerden de yılacak değiliz. Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. İnsanlar tabi ki popilist beklentiler içerisinde, istekler içerisinde oluyor sürekli ama gerçekler var. Bu gerçekleri göz ardı edemeyiz. Biz Galatasaray Spor Kulübü'nün bundan sonra ki yıllarda da hem Avrupa'da hem de diğer platformlarda sürekli kalıcı olan ve varlığını sürekli hissettiren bir kulüp olması yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve şu anda da iyi olduğumuzu düşünüyorum. Geçen seneden daha iyi durumdayız şu anda. Kötü başlamış olabiliriz. Bu bizim için çok önemli bir şey değil. Biz yine önümüzdeki haftalardan itibaren doğru yola girip ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz, bunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

"CENK GÖNEN TRANSFERİ BÜYÜK ORANDA BİTTİ"

Beşiktaş'ın file bekçisi Cenk Gönen'le görüşmelerin sürdüğünü ve büyük oranda transferin bittiğini söyleyen Hamzaoğlu, "Bugün kulüpte toplantıdaydık. Son durum olarak ufak tefek şeyler var. Onların üzerinde görüşülüyor. Büyük oranda bittiğini düşünüyorum. Bitecek gibi görünüyor. İnşallah bir aksilik olmaz. Cenk'i de aramızda görmek isteriz" dedi.

"HÜCUM AĞIRLIKLI BİR OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ"

Hamzaoğlu, Galatasaray'ın geçtiğimiz gün transfer görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul'a getirdiği Manchester City'nin genç oyuncusu Jason Denayer'in sarı-kırmızılı kulüple anlaşmadan Türkiye'den ayrılmasının sebeplerini anlatarak, "Denayer, tabi beğendiğimiz bir oyuncu ama kiralık alabiliriz onu. Fakat genç bir oyuncu olması itibariyle önümüzdeki yıllarda da satın alma durumumuz diye bu oyuncuyu kendi kadromuzda görmek istiyoruz ama şartlar uyarsa tabi. Kendisi de düşünecek, görüşüyoruz. Onun dışında belki bir oyuncu daha kadromuza katıp ondan sonrada transferi kapatacağız. Ondan sonra herkes de rahatlayacak herhalde. Birkaç mevki de oynayabilen bir oyuncu, hücum ağırlıklı bir oyuncumuz olacak" ifadelerini kullandı.

"BURAK'A İNANIYORUM"

Sarı-kırmızılı takımın yıldız oyuncularından Burak Yılmaz'la bugün görüştüğünü ve kendisinden bazı sözler aldığını belirten Hamzaoğlu, "Burak'la konuştum. Şunu bir kere herkesin bilmesini istiyorum. Biz oyuncuları zaman zaman eleştiririz. Kendi içimizde alırız, dışarı çıkarırız, kenarda bekletiriz. Bunların hepsi o oyuncumuzdan daha iyi verim alabilmek için yapılan işlerdir. Bizde Burak'tan zaten memnun olmasak zaten aramızda tutmayız. Söyleriz yönetime deriz ki ‘Burak'la çalışmak istemiyoruz' ayrılırız. Ama Burak'tan memnunuz fakat daha fazlasını istediğimiz için zaman zaman bu tür şeyler yaşamak zorunda kalıyoruz. Burak'la bugün konuştuk. Kendisine güvendiğimizi, inandığımızı ama daha fazlasını vermek zorunda olduğunu konuştuk. O da ‘Bundan sonra hocam hiç merak etme, inşallah ben beklentilerinize cevap vereceğim' dedi. Ben, Burak'a inanıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takımımıza üst düzeyde katkı sağlayacak. Aynı şekilde diğer oyuncularım içinde aynı şeyi söyleyebilirim. Hepsinden memnunum. Yenildik belki ama bu maçtaki performanslarından ve sahadaki mücadelelerinden dolayı oyuncularımdan memnunum" diye konuştu.

"BİZ GALATASARAY'IZ HERKESE KARŞI ÇIKAR OYNARIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yarın gerçekleşecek olan ve sarı-kırmızılı takımın 3. torbadan gireceği Şampiyonlar Ligi kura çekimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, "Kura da tabi, kimlerin çıkacağını bilemeyiz ama ne olursa olsun bu takımların hepsiyle karşılaşmak durumundayız. Hedefimiz tabi ki gruptan çıkmak. Ve bunu da başaracağımıza inanıyorum. Artık takımlara bakalım kuralar çekildiğinde hepimiz göreceğiz kimlerle oynayacağımızı" açıklamalarında bulundu.

Hamzaoğlu, bir gazetecinin ‘gönlünüzden geçen bir takım var mı hocam?' sorusuna ise "Kim olursa olsun hiç fark etmez bizim için. Biz Galatasarayız herkese karşı çıkar oynarız" şeklinde cevap verdi.

GALATASARAY, U-21 TAKIMIYLA SAHAYA ÇIKTI

Öte yandan, Süper Lig'in ikinci haftasında kendi evinde Osmanlıspor'a kaybeden sarı-kırmızılılar, 2-1 kaybedilen karşılaşma sonrası, Edirnespor'la Edirne'de oynanacak hazırlık maçına as oyuncularını getirmeme kararı almıştı. Sarı-kırmızılı ekip, aralarında Arjantinli genç futbolcu Lucas Ontivero'nun da bulunduğu genç bir kadroyla kente geldi. ‘Şehitler Ölmez, vatan bölünmez' yazılı dövizlerle sahaya çıkan sarı-kırmızlı ekip, Edirnespor karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Edirnespor ile Galatasara U-21 takımı arasından oynana sezon açılışı hazırlık maçını, Süper Lig hakemlerinden olan ve aynı zamanda Edirneli olan hakem Özgür Yankaya yönetti.

(İHA)

SONRAKİ HABER