Trakya’da Zafer Bayramı coşkusu

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, törenlerle kutlandı. Edirne sokaklarında askerler 'Akan kan, bayrak için' ve 'Vatan sana canım feda' sloganlarıyla yürürken, vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

F5HABER F5HABER
Trakya’da Zafer Bayramı coşkusu

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, törenlerle kutlandı. Edirne sokaklarında askerler 'Akan kan, bayrak için' ve 'Vatan sana canım feda' sloganlarıyla yürürken, vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Edirne'deki törenler, saat 09.50'de Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Buradaki programa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan, Oktay Gaytancıoğlu katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Vali Duruer, makamında tebrikleri kabul etti. Ardından 54'üncü Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birlik Talatpaşa Caddesi'ndeki tören alanına kadar yürüdü. Askerler sokaklarda 'Akan kan, bayrak için' ve 'Vatan sana canım feda' sloganlarıyla yürürken, yol kenarında onları izleyenler ise alkışlarıyla destek verdi. Daha sonraki törenler Talatpaşa Caddesi'nde devam etti.

ASKER YÜRÜDÜ, HALK GURURLA ALKIŞLADI

Edirne Valisi Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, tören aracıyla dolaşarak halkın bayramını kutladı. Kurmay Binbaşı Tekin Aslan, 30 Ağustos Zafer'ini anlatarak, "Bizlere bu büyük zaferi armağan eden, şehit kanlarıyla kazanılan ve yine şehit kanlarıyla kurtarılan bu vatan uğruna canları pahasına, bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olması için, onun temel değerlerini, ülkesini ve milleti ile bölünmez bütünlüğü birlikte ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu kutsiyetle Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, vatanseverliğinin, çelikleşmiş bir ifade olarak her zaman yüce milletimize layık ve onun emrinde olmanın şeref ve onurunu yaşamaktadır" dedi.

Ardından ise Edirne Belediye Başkanlı bandosu eşliğinde askeri birlikler resmi geçişlerini yaptı. Ellerinde Türk bayraklarıyla bayramı izleyenler askeri birliklerin geçişlerini alkışlarla izledi.

KEŞAN'DAKİ KUTLAMA

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Karslıoğlu, beraberinde Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Halil Tamer Gedik ve Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan'la birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama töreni ise saat 11.00'de, protokol tarafından halkın bayramının kutlanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Kutlamalar, askeri birlik ve araçların tören geçişleriyle sona erdi.

KIRKLARELİ'NDE BAYRAM COŞKUSU

30 Ağustos Zafer bayramının 93'üncü yıl dönümü Kırklareli'nde de törenle kutlandı. Sabah Vilayet Meydanı'nda başlayan tören de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene Vali Esengül Civelek, CHP Kırklareli milletvekilleri Hamdi Irmak, Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet CHP'li Siyam Kesimoğlu, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, askerler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile halk katıldı. Anıttaki törenin ardından Vali Civelek makamında tebrikleri kabul etti. Törenler askeri birlikleri tören geçişinin ardından sona erdi.

TEKİRDAĞ'DAKİ TÖRENLER

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Tekirdağ'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki programa Vali Enver Salihoğlu, 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan CHP'li Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenler daha sonra Sahil Atatürk Bulvarı üzerinde devam etti. Buradaki törenlerde protokol üyeleri halkı selamladı. Daha sonra ise resmi geçit töreninde askeri araçlar geçiş yaptı.

ÇORLU'DA DA TÖREN DÜZENLENDİ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki kutlama törenleri Kaymakam Levent Kılıç, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan'ın katılımıyla Atatürk Anıtı'na yapıldı. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının Atatürk Meydanı'nda askeri birliklerin geçişleri kutlama programı tamamlandı.

Atatürk Anıtı'na protokol çelenklerinin konulmasının ardından Çorlu CHP ilçe yönetimi de çelenk bıraktı. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yasaklamalara bir anlam veremediklerini belirterek, "Ülkeyi yönetenler ülkenin kavramlarını anlayamamış ki Zafer Bayramı'nda çelenk koymamızı yasakladılar. Niçin yasaklıyorsun? Tam Zafer Bayramı'nın anlamının olacağı bugünlerde insanların bayrakları ile milli duyguların kabardığı bu günlerde bayramları yasaklıyorsunuz. Hayır olmaz. Olmayacak da zaten" dedi.

Resmi törenler sırasında bayrak taşıyan bir öğrenci ise sıcağında etkisiyle baygınlık geçirdi. Öğretmenlerinin ayağa kaldırdığı öğrenci, daha sonra sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi.

(DHA - Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Ünsal YÜCEL-Ruhan YALÇIN-Mehmet YİRUN-Ali Ümit ÜLKER)
SONRAKİ HABER