için kaldı

Trakya'da Çocuk Bayramı Coşkusu

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle, coşku içinde kutlandı.

F5HABER F5HABER
Trakya'da Çocuk Bayramı Coşkusu

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle, coşku içinde kutlandı.

Edirne'deki tören saat 10.00'da Atatürk Anıtı'nda başladı. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan Özcan, 23 Nisan'ın milletin kurtuluşunun ve bağımsızlığını sembolleştiren bir tarih olduğunu ifade ederek, “Yine bu tarih, milli egemenliğin, Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gündür. Milletimizi hazin bir yıkılıştan destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan Meclisimiz, ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Milletin 23 Nisan 1920'de almış olduğu karar, başka demokrasilerde gördüğümüz gibi dışarıdan dayatılan ve milli menfaatlerin ötesinde dünyanın egemen güçlerinin çıkarları için alınmış bir karar değildir. Bizzat milletin kendi kendine almış olduğu ve iradesine açıkça ortaya koyduğu bir karardır” dedi.

ÇOCUK, HER YERDE ÇOCUK

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye alan öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk Anıtına kutlamaları izlemek için gelen ailelerin yanlarındaki yaşı küçük çocuklar ellerinde Türk bayrakları törenin yapıldığı alanda koşuşturdu. Görenlerin gülümseyerek izlediği çocuklar birbirleriyle oynamanın tadını çıkardı. Anıttaki törenin ardından oluşturulan yürüyüş korteji Belediye Bandosu eşliğinde Selimiye Camii Meydanı'na kadar yürüdü.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arının da katıldığı törenlerde halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Bazı öğrenciler törene Atatürk maskeleriyle katılırken, Selimiye Meydanı'ndaki törenlerde ücretsiz olarak çocuklar için kurulan havalı oyun parkurlarına giren çocuklar ise gönüllerince eğlendi.

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya ve Arvanutluk'tan gelen öğrencilerin sunduğu gösteriler beğeniyle izlenirken, en büyük ilgiyi ise Gelibolu'dan gelen ve müzik aletleri çalarak şarkı söyleyen Yahya Çavuş Görme Engelliler ilköğretim Okulu öğrencileri gördü.

TEKİRDAĞ'DA TÖRENLER

Tekirdağ'daki ilk tören valilik bahçesindeki Atatürk anıtında yapıldı. Buradaki törende Milli Eğitim Müdürü Halis İşler beraberindekiler Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından tören sona erdi. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen anfi tiyatro alanında düzenlenen ikinci törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile protokol üyeleri katıldı. Anfi tiyatro alanında öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

ÇORLU'DA SADE TÖREN

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki tören Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Meydanı'ndaki anıtta düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan ile siyasi partilerin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitimi Müdürü Muammer Okumuş tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra buradaki tören sona erdi.

CHP'LİLER ÇİÇEK BIRAKTI

Resmi törenin ardından CHP Çorlu İlçe yönetimi tarafından Atatürk anıtına çiçek bırakıldı. İlçe Başkanı Adnan Kum, “Atamızın çocuklara armağan ettiği bu günde parti olarak kendisine bir kez daha minnet ve şükranlarınızı sunuyoruz. Biz çelenk değil Atamıza çiçek bıraktık. Bunun bir suç olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER PANKART AÇTI

Kırklareli'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Vilayet meydanında sabah Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Törene CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile öğrenciler katıldı. Kırklareli Üniversitesi Beşiktaş Kulübü'nden 3 öğrenci tören alanında üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Vatanı korumak çocuklar ile başlar' sözü yazılı pankart açarken, Korkmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından tören festival alanında devam etti. Buradaki törenlere Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Belediye Başkan Vekili Adem Sevim, öğrenciler ve aileler katıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube müdürlüğünün açtığı stantta küçük çocuklara balon ve eğitici bilgilerin olduğu broşürler dağıtıldı. Çocuklar festival alanında kurulan sahnede gösterilerini sergilerken, aileleri de ilgiyle izledi.

(DHA - Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-Mehmet YİRUN-Ali Ümit ÜLKER)
SONRAKİ HABER