Trakya’da 19 Mayıs coşkusu

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

F5HABER F5HABER
Trakya’da 19 Mayıs coşkusu

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30'da 25 Kasım Stadı önünde başladı. Stadın önünde oluşturulan kortejdekiler Edirne Belediye bandosu eşliğinde öğrenciler dev Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyarak Atatürk Anıtı'a yürüdü. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın Atatürk Anıtı'na öğrencilerle birlikte çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okudu. Törene Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, diğer kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaş katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle devam edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 407 BİSİKLET DAĞITTI

Sağlık Bakanlığı çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması amacıyla Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığı ile 407 bisiklet dağıtımı için tören düzenlendi.

Törene Edirne Vali Vekili Mehmet Arslantekin, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Sağlık Dr. Müdürü Muhsin Kişioğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter ve kurum müdürleri ve bisiklet alacak öğrenciler aileleri katıldı. Törende konuşmaların ardından 407 bisiklet kenttin çeşitli okullarında eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. Bisikletlerin dağıtımı sırasında Edirne Vali Vekili Mehmet Tekinarslan, çocuklara kurallara uymaları konusunda uyarı yaparak, bisiklet yollarını daha fazla olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bisiklete binen çocuklar 2 kilometrelik trafiğe kapalı alanda şehir turu attılar.

KEŞAN'DAKİ KUTLAMALAR

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Program kapsamında saat 10.00'da, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri, bisiklet grupları, gençler ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan kortej, Kurtuluş Caddesi üzerinden Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne yürüdü. Buradaki programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceği gençlere emanet ettiğini söyledi. Liseler arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserin sahibi tarafından okunmasının ardından Gençlik Merkezi Müzik Grubu öğrencileri müzik dinletisi sundu. Etkinlik, liselerin tekvando, jimnastik, zeybek ve halk oyunları gösterileriyle sürdü.

GENÇLİK KONSERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Keşan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu akşam Cumhuriyet Meydanı'nda Grup Gündoğarken'in sahne alacağı Gençlik Konseri'nin ülkede yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

TEKİRDAĞ'DAKİ KUTLAMALAR

Tekirdağ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları, Tekirdağ Valiliği bahçesinde saat 10.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı.Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Kardaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Kardaş ile kentte bulunan çok sayıda kurum müdürü ile öğrenciler katıldı. Kutlama sahil dolgu sahada bulunan Amfi Tiyatro'da çeşitli etkinliklerle devam edildi.

ÇORLU'DAKİ KUTLAMALAR

Çorlu'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Gençlik Yürüşü' yapıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı sabah saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel'in çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve öğrenciler ile vatandaşların katıldığı 'Gençlik Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Atatürk meydanında başlayan yürüyüş Cumhuriyet Parkında son buldu.

OTOMOBİL ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Yürüyüşün ardından Çorlu Kaymakamlığı'nın geçtiğimiz yıl sigarayı bırakmak için başlattığı 'Sanki Bıraktım' kampanyasının otomobil çekilişi yapıldı. Çekilişte sigarayı bırakıp kampanyaya katılan Hüseyin Erdoğan kazandı.

KIRKLARELİ'DEKİ KUTLAMALAR

Kırklareli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Festival Alanı'nda coşkuyla kutlandı.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kırklareli Vilayet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıldönümü kutlama törenleri festival alanında, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenlerde, şiirler okunarak çeşitli gösteriler sahnelendi.

LÜLEBURGAZ'DAKİ KUTLAMA

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Törenlere saat 09.30'da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlandı. Daha sonra törenlere İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Kepirtepe Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi ve Altın Adımlar dans grubu öğrencileri gösterilerini sundu.

(DHA - Ali Can ZERAY-Ünsal YÜCEL-Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN-Vahit İŞBAŞARAN)
SONRAKİ HABER