Taliban’dan ‘havalimanı’ teklifi... 'Henüz karar verilmedi'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var bize. Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunurken Taliban’la Kabil’deki büyükelçilikte 3.5 saatlik bir görüşme yapıldığını da belirtti. Erdoğan özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Taliban’dan ‘havalimanı’ teklifi... 'Henüz karar verilmedi'

AFGAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI

“(Afganistan’da tahliyenin tamamlanacağı 31 Ağustos’tan sonra ne olacak): Kabil’de gerçekleştirilen o felaketi, o kapsamlı terör saldırısını milletçe telin ediyoruz, kınıyoruz. DEAŞ’ın böyle bir süreç içerisinde bu adımı atmış olması da bölgede ve dünyada nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. Tabii burada Afgan halkına biz milletçe geçmiş olsun diyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bütün yakınlarına ve Afgan milletine de başsağlığı diliyoruz.

KİMSEDEN İZİN ALMA LÜKSÜMÜZ YOK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER