Çin’de yolcu uçağının düştüğü alan kazılacak

Çin’de geçtiğimiz günlerde ormanlık alana düşen yolcu uçağı için kazı çalışmaları başlayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin’de yolcu uçağının düştüğü alan kazılacak

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının düşmesinin ardından başlatılan çalışmalar 6. gününde sürüyor. Bölgede, sağ kalmış olabilecek kişiler ve 2. kara kutuyu arama çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, ana kaza alanını kazma çalışmalarının tüm arama çabalarının son bulmasının ardından olacağını belirtti. CCCC İkinci Karayolları Mühendislik Şirketi’nden Guo Zhaoliang konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şimdi asıl görev bir yol açmak. Burada 6 ekskavatör, 40'tan fazla servis aracı, 2 yükleyici ve bazı kurtarma araçlarını kullanıyoruz. Olay yerinde 100'den fazla kişi çalışıyor ve yine 100'den fazla kişi de perde arkasında kurtarmaya destek veriyor. Kurtarma çalışmaları devam ederken, özellikle büyük ekskavatörler ve büyük yükleyiciler olmak üzere ekipmanları artırmaya devam edeceğiz" dedi.

China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağı Pazartesi öğleden sonra Guangxi'nin Tengxian ilçesinin dağlık bir bölgesinde düşmüş ve şu ana kadar kazadan kurtulan kimse olmamıştı. Uçağa ait bir kara kutu, motor şanzımanı ve ana iniş takımı kalıntıları bulunmuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER