'Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yangında kül olan evlerle ilgili, “TOKİ ve AFAD görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Ancak yurttaşların belli oranda borçlanacaklarını biliyoruz. AFAD ya da TOKİ herhangi birini borçlandırdığında biz 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcu üstleneceğiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Afetzedeye borç çıkarsa belediyelerimiz üstlenecek'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da orman yangınlarının etkilediği alanlarda yaptığı incelemenin ardından partisinin 11 büyükşehir belediye başkanıyla toplantı düzenledi. Dünyada terörden en büyük acıyı yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir evladımızın burnu kanamasın. Ayağına, tırnağına taş bile değmesini istemiyoruz. Bir an önce askerlerimizin evlerine, Türkiye’deki kışlalarına, ailelerinin yanlarına dönmelerini arzu ederiz” diye konuştu.

AFGANLARI GÖNDERELİM

Afganistan’dan Türkiye’nin çekilmesini istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Uluslararası sözleşme olmadan, NATO’nun sözleşmesi olmadan, BM’nin kararı olmadan, askerlerimizin orada tek başına durmasını doğru bulmuyorduk. Bunu defalarca ifade ettik” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER