Myanmar'ın devrik lideri Suu Kyi'nin duruşmasına erteleme

Myanmar'daki askeri darbe sonrası ordu tarafından görevden alınarak tutuklanan ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi'nin yasa dışı olarak telsiz bulundurma suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşmasının ertelendiği bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Myanmar'ın devrik lideri Suu Kyi'nin duruşmasına erteleme

Myanmar'da geçtiğimiz 1 Şubat'ta yapılan askeri darbenin ardından cunta yönetimince görevden alınarak tutuklanan Demokrasi için Ulusal Birlik Partisi (NLD) lideri Aung San Suu Kyi'nin yasadışı telsiz bulundurma suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Cunta mahkemesi, 76 yaşındaki devrik liderin bugün yapılması beklenen karar duruşmasını 10 Ocak'a erteledi. Güvenlik güçlerince darbe sonrası evinde yapılan aramada ele geçirilen telsizler nedeniyle suçlu bulunması halinde Suu Kyi'nin yalnızca bu suç kapsamında 3 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. Yargılandığı farklı suçların tümünden hüküm giymesi halinde Suu Kyi'nin hapis cezasının 100 yılı bulabileceği ifade ediliyor.

HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER