İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın 3 görevlisini gözaltına aldı

İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın 3 görevlisini gözaltına aldı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın 3 görevlisini gözaltına aldı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki görevlilere uygunsuz sözler sarf ederek onları provoke ettiğini aktardı.

Bunun üzerine polisler ile görevliler arasında tartışma yaşandığı ve İsrail polisinin Harem-i Şerif koruması Luey Ebu Sad'ı gözaltına almak için Kubbet'us Sahra'yı kuşattığı kaydedildi.

İsrail polisinin, kuşatmadan bir süre sonra Ebu Sad'ın yanı sıra Harem-i Şerif koruması Helil et-Terhuni ile Harem-i Şerif temizlik departmanı görevlisi Raid Zuğayir'i de Mescid-i Aksa'da gözaltına aldığı belirtildi.

Harem-i Şerif'in içinde karakolu bulunan ve Mescid-i Aksa'nın kapılarında konuşlu olan İsrail polisleri, Aksa'ya giriş-çıkışlarda sık sık Filistinlilere zorluk yaşatırken, içeride de Harem-i Şerif görevlilerine çeşitli engeller çıkarıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER