için kaldı

Çin'den THY'ye pahalı bilet soruşturması

Çin Sivil Havacılık İdaresi, İstanbul-Guangzhou arasındaki ekonomi sınıfı bilet fiyatlarının 27 bin euro, business sınıfı bilet fiyatlarının ise neredeyse 35 bin euro olduğuna dair iddialar ile ilgili inceleme başlattı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Çin'den THY'ye pahalı bilet soruşturması

Çin medya kuruluşu Yicai’de yer alan haberde Çin Sivil Havacılık İdaresi’nin Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Çinli yetkililer Türkiye-Çin arasında yapılan seferlerde yüksek fiyattan bilet satıldığına dair iddialar üzerine inceleme başlatma kararı aldı.

Çin medyası Yicai’de yer alan haberlerde Çinli makamların, Çin ile Türkiye arasındaki anlaşmaların bozulup bozulmadığını inceleyeceği kaydedildi.

İddiaya göre, İstanbul-Guangzhou arasındaki uçuşlarda ekonomi sınıfı bilet fiyatlarının 27.700 euro olduğu, business sınıfı biletlerin ise 35 bin euroya yakın olduğu belirtildi.

Sözcü'nün aktardığına göre, iki ülke arasında yapılan anlaşma kapsamında Çin ve Türkiye hükümetlerinin bilet fiyatları konusunda hemfikir olması ve her iki yönetimin de onaylaması gerektiği belirtilirken olay uluslararası basında da geniş yer buldu.
Çin medyasında yer alan haberlerde THY’nin Londra ve Şangay arasındaki biletleri Kovid-19 salgınından sonra 1800 euroya sattığı hatırlatıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER