Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili yeniden cezaevine sevk edildi

Gürcistan'ın tutuklu eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, tedavi gördüğü askeri hastaneden taburcu edilerek Rustavi'deki 12 No'lu Cezaevine sevk edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili yeniden cezaevine sevk edildi

Gürcistan’ın başkenti Tiflis'te gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, açlık grevi nedeniyle Gori kentinde tedavi gördüğü askeri hastaneden dün gece saatlerinde taburcu edildi. Saakaşvili, cezaevi araçları, ambulans ve kolluk kuvvetleri eşliğinde Rustavi'deki 12 No'lu Cezaevine sevk edildi.

Gürcistan Özel Cezaevi Servisi tarafından yapılan resmi açıklamada, "Kamuoyunun yüksek ilgisi nedeniyle, hükümlü Mihail Saakaşvili gerekliliklere tam uygun olarak Savunma Bakanlığı'na bağlı Giorgi Abramişvili Askeri Hastanesinden yasal olarak nakledildi" ifadelerine yer verildi

Ana muhalefetteki Birleşik Ulusal Hareket Partisi’nden Levan Khabeişvili cezaevinin önünde yaptığı açıklamada, Saakaşvili’nin cezaevine nakledilmesi konusunda hükümeti ve Rusya’yı suçlayarak, “Bu karar hükümetin Rus özel servisleriyle birlikte aldığı bir karardır. Karar Vladimir Putin'e yılbaşı hediyesi oldu” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER