Akar’dan ABD ve Rusya’ya mesaj: Montrö tüm taraflar için yararlı

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimli dönemde Savunma Bakanı Akar, Montrö Anlaşması ile ilgili mesajlar verdi. Akar, “Montrö’nün sağladığı statü bütün taraflar için yararlı” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akar’dan ABD ve Rusya’ya mesaj: Montrö tüm taraflar için yararlı

ABD yönetiminin, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle Karadeniz’e Rus savaş gemilerinin geçişinin kısıtlanmasını önermesi, Türkiye’nin bu kapsamda “Montrö Anlaşması”nın uygulamasında bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini de gündeme getirdi.

KARADENİZ KONUSU

Türk diplomatik kaynaklar ABD’nin önerisinin Karadeniz’i kapsamadığını ve Montrö Anlaşması ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyleseler de hem ABD hem de Rusya tarafından Türkiye’nin bu öneri karşısında zor durumda kalabileceğine dair yorumların devam etmesine, en somut yanıt Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi. Akar, “Montrö’nün sağladığı statü bütün taraflar için yararlı” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER