'Benimle mi çözülecek demeyin...' Dünyadaki 800 milyon insan aç, yemekler ise çöpte!

Gıda israfı artıyor. Tüm yiyeceklerin yaklaşık yüzde 40'ı yenmeden çöpe gidiyor. Ancak dünya nüfusunun %10'u aç… Peki Türkiye'de durum nasıl? Siz ne yapabilirsiniz? Gıda kaybı ve israfı konusundaki acı gerçekleri duymaya hazır mısınız?

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Benimle mi çözülecek demeyin...' Dünyadaki 800 milyon insan aç, yemekler ise çöpte!

Dünyada üretilen her 3 gıdadan 1’i çöpe gidiyor. İsraf edilen gıdaların sadece küçük bir kısmı bile dünyada açlık çeken 800 milyon insanın hayatını kurtarmaya yetebilirdi.

Öte yandan hızla büyüyen dünya nüfusu daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duyuyor. Ancak daha fazla yiyecek üretmek için dünya kaynaklarını daha ne kadar kullanabiliriz? Tarım arazileri halihazırda dünya arazilerinin yüzde 38’ini kaplıyor ve bu yaklaşık 5 milyar hektar alan anlamına geliyor. 

Bu noktada iki kavram çok önemli: Gıda kaybı ve gıda israfı...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER