"Kupa Türkiye'de kalsın..."

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın basın lansmanı İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda gerçekleştirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Kupa Türkiye'de kalsın..."

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da 15-19 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenecek FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih’in katılımıyla basın lansmanı Burhan Felek Voleybol Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen lansmanda bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstandağ, “Türk voleybolunun dünden bugüne nerelere geldiğinizi, neler yaptığını hep birlikte izliyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz. Bugün Türkiye bir ilki daha gerçekleştiriyor. Dünya Kulüpler Şampiyonası 31 yıldır yapılan bir şampiyona ve Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Türkiye’nin en iyi organizasyonları yapan ülke olduğunu ispatlama şansı verildi. Bunu en iyi şekilde temsil edeceğimizin basın lansmanı bugün. Bugün Türk voleybolu son olimpiyatlarında takım sporunda ülkemizi tek temsil eden federasyon. 2019 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığımızda CEV ve FIVB’nin takdirini almış ve bugüne kadar uzun yıllar voleybolun içinde olan bize yazılı ve sözlü ifadeler var. Ülkem adına gurur verici bir şey. Biz federasyonuz. Evet federasyon kulüplerimiz ve paydaşlarımız için var. Hep beraber bu işi beraber yapıp markamızı üst seviyelere getirip inanılmaz başarıları birlikte hayata geçirmek için bir yola çıktık. Kısa sürede olmadı bu. Uzun sürede yaşanan bir organizasyon çalışmasıydı. Bütün paydaşların içinde yer alabileceği bir organizasyon. Biz sadece milli takım için çaba sarf etmiyoruz. Milli takımların oluşmasında en büyük pay sahibi kulüplerimiz. Biz paylaşmadan, samimi olmadan ve kulüplerimizle beraber olmadan ne altyapı geliştirebiliriz, ne uluslararası milli takımlarda başarı elde edebiliriz. Bu bizim politikamızın vazgeçilmezidir. Böyle bir sürecin yaşandığı ilk günde kulüp başkanlarımla birlikte istişare ettim. Bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama siz bizle beraber olursanız biz kulüplerimiz içinde bu organizasyonu bu ülke hak ediyor dedik. 1 takımla katılacağımız Dünya Kulüpler Şampiyonası’na ev sahipliğinde 2 takımla temsil etmek istedik. Dünyanın en iyi 6 takımıyla Ankara Spor Salonu’nda bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Her iki kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte çözemeyip başaramayacağımız bir şey yok diyorum. El ele, omuz omuza ülkemizi son günlerde yaşanan voleybol sevgisinin kulüpler bazında önemli noktalara gelmesi için çaba sarf ediyoruz. İnşallah 15-19 Aralık tarihleri arasında bu organizasyonda kulüplerimizin iki takım ayrı ayrı grupta mücadele ediyor. İnşallah iki takımda finalde bir ilki yaşatır“ dedi.

Abdi Serdar Üstünsalih: “İnşallah kupa Melis ve Eda’nın ellerinde yükselir“

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER