için kaldı

Astronotlar uzayda işte böyle yaşıyor?

Uzaya ilk yolculuk 60 yıl önce yapılmış olsa da astronotların günlük yaşamı hala en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Astronot ve kozmonotların uzay yolculuğuna tanıklık etmiş giysilerinin ve uzay yolculukları sırasındaki yemek menülerinin görülebileceği NASA Space Adventure sergisi 16 Kasım’dan itibaren Metropol İstanbul’da uzaydaki hayatı yakından inceleme fırsatı sunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Astronotlar uzayda işte böyle yaşıyor?

Bağımsız bir yaşam destek sırt çantası ile bir çift ayakkabı da içeren Apollo kıyafetleri, uzayda rahat hareket edebilmeyi sağlayan ilk kıyafetler oldu.

Hayatta kalma paketi ve bir iletişim sistemi barındıran Space Shuttle ise astronotlar tarafından uzay yürüyüşleri için kullanılıyor.

Rusya uzay giysisi üreticisi NPP “Zyezda” tarafından 1985 yılında geliştirilen Orlan Uzay giysisi, araç dışı aktivite sırasında, uzay giysisi giyen bir kişinin ürettiği ısıyı ortadan kaldırmak üzere tasarlandı. İçinde iletişimi sağlayan mikrofon ve kulaklıkların takıldığı kask ise astronotların aralarında iletişim kurmalarını sağlıyor. Uzay ve astronot giysileri, kask orijinalleri ve bu giysilerle tanıklık edilen uzay hikayeleri de sergide görülebilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER