için kaldı

League of Legends Dünya Şampiyonası'nda koronavirüs değişikliği!

League of Legends Dünya Şampiyonası koronavirüs sebebiyle farklı yerde yapılacak. İşte detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
League of Legends Dünya Şampiyonası'nda koronavirüs değişikliği!

Riot Games, 2021 League of Legends Dünya Şampiyonası ani bir kararla konum değiştiriyor. Diğer adıyla Worlds etkniliği için planlar delta varyantı sebebiyle ani bir kararla değiştirildi. Etkinliğin art arda ikinci yıl Çin'de gerçekleşmesi gerekiyordu, ancak COVID-19 Delta varyantının hızla yayılması sebebiyle etkinlik Çin'de değil Avrupa'da yapılacak.

Riot Games'in küresel e-spor başkanı John Needham bir videoda, "Elemeleri geçen takımların ve en iyi oyuncularının bu yıl Worlds etkinliğine katılabileceğini garanti etmenin son derece zor olduğu bir noktaya geldik" dedi. "Tüm olası seçenekleri değerlendirdikten sonra, Worlds'ü Avrupa'ya taşımanın çoğu takım açısından ve en iyi oyuncularının rekabet etmesi için en iyi yöntem olduğu sonucuna vardık." ifadeleri kullanıldı.

League of Legends Dünya Şampiyonası Avrupa'da yapılacak

 

Etkinliğin 2021'in Çin genelinde beş şehirde gerçekleşmesi gerekiyordu. Ancak delta varyantının hızla yayılması sebebiyle etkinlik Avrupa'ya taşınacak. Riot Games, henüz etkinliğin nerede yapılacağını açıklamadı. Bununla birlikte e spor başkanı Needham, virüs sebebiyle erişilebilirlik probleminin en ciddi sorun olduğunun altını çizdi. Riot, önümüzdeki günlerde ve haftalarda Worlds 2021 etkinliği hakkında daha fazla ayrıntı açıklayacak.

Bu ayın başlarında Riot, esporun Kuzey Amerika ligi olan League of Legends Şampiyonası Serisinin (LCS) son maçlarını New Jersey arenasından Los Angeles'taki LCS Arena'ya taşımıştı. Delta varyant vakalarındaki artış burda da şirketin planlarını bozmuştu. Şimdi aynısı Dünya Şampiyonası etkinliği için yaşanıyor. Diğer e-sporlar ise yüzyüze etkinliklerle devam ediyor. 2021 Call of Duty League sezonu, hafta sonu Los Angeles'taki dolu bir Galen Center'da düzenlendi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER