Taliban kadınlara ‘evde kalın’ dedi

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, örgüt militanlarının kadınlarla muhatap olma konusunda eğitim almadıkları gerekçesiyle, çalışan kadınların evden çıkmamalarını istedi. Kabil’de büyük ölçüde sokakların sessiz olduğu, insanların evlerine kapandığı bildiriliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Taliban kadınlara ‘evde kalın’ dedi

Afganistan’da iktidarı ele geçiren Taliban’ın Afgan kadınlara nasıl muamele edeceği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Aşırıcı örgüt, Afganistan’da çalışan kadınların ‘geçici bir süre’ evden çıkmamalarını istedi. Başkent Kabil’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, “Güvenlik güçlerimiz kadınlarla muhatap olma konusunda eğitim almamıştı, bazıları kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor. Bu karar kadınların kötü muamele görmesini engellemek için” diye konuştu.

‘SORUNUMUZ YOK AMA’

Sözcünün bu açıklaması, bu hafta Amerikan New York Times gazetesine “başörtüsü taktıkları sürece çalışan kadınlarla bir sorun olmayacağını” söyleyen Taliban’ın kültürel işler komitesi yardımcısı Ahmadullah Vasik’in yorumlarını hatırlattı. Vasik de, “Ancak şu an için durum normale dönene kadar evde kalmalarını istiyoruz. Şimdi askeri bir durum var” demişti. Taliban yönetiminin, 1996’dan 2001’e kadar olan ilk yıllarında, kadınların ev dışında çalışması ve hatta bir erkek vasi olmadan evden çıkmaları yasaktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER