Cezayir'de Hirak affı: 101 kişi serbest bırakılıyor

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ülke genelinde devam eden ve adı Hirak protestosu olarak anılan halk hareketleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Tebbun'un toplamda 101 kişiyi affettiği bildirildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Cezayir'de Hirak affı: 101 kişi serbest bırakılıyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, kamuoyunda "Hirak" ismiyle bilinen lidersiz protesto hareketi gösterileri nedeniyle tutuklu 101 kişiyi affetti.

Cezayir resmi televizyonunun Cumhurbaşkanlığından aktardığı açıklamada, gösteriler nedeniyle mahkum 30 kişi ve tutuklu yargılanan 71 kişinin affedildiği belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tebbun'un Kurban Bayramı münasebetiyle affettiği 30 mahkumun ve tutuklu yargılanan 71 kişinin 21 Temmuz akşamından itibaren serbest bırakılacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Tebbun, 18 Şubat'ta erken seçime gitmek için parlamentonun alt kanadını feshettiğini açıklamış, akabinde Hirak hareketinin öncü isimlerinden onlarca kişi için af kararı vermişti.

Ülkede 12 Haziran'da düzenlenen seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Tebbun 5 Temmuz'da 18 mahkumu affetmişti.

Cezayir İnsan Haklarını Savunma Birliği'nin verilerine göre, temmuz ayı itibariyle Hirak protestolarına katılan 300'den fazla aktivist cezaevinde bulunuyor.

Cezayir'deki insan hakları örgütleri ve muhalefet partileri Cumhurbaşkanı Tebbun'a Hirak protestoları veya sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklananların serbest bırakması çağrısında bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER