Bakan Varank: Yatırımlardan etkilendim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "(Radarsan'ın) Kabiliyetlerini, özellikle de yapay zekayla ilgili yaptıkları yatırımları gördüğümde etkilendim" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Varank: Yatırımlardan etkilendim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, radar sistemleri alanında yapay zeka destekli teknolojik çözümler üreten Radarsan firmasına ilişkin, "Kabiliyetlerini, özellikle de yapay zekayla ilgili yaptıkları yatırımları gördüğümde etkilendim. Önümüzdeki dönemlerde böyle yerli ve milli firmalarımızın geliştirdiği yerli ve milli ürünlerle hem Türkiye ekonomisine hem de dünya ekonomisine katkı sağlayacaklarına inanıyorum." dedi.

Varank, Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren Radarsan firmasını ziyarette bulundu. Ziyarette şirketin geliştirdiği yapay zekalı yerli radar sistemleri hakkında bilgi alan Varank, şirketin geliştirdiği dünyanın ilk modüler trafik radarını da test etti.

Modüler radar, hız ölçümünün yanında plaka tanıma sistemiyle yüksek hızda hem plakaları hem de dünyadaki bütün araç marka ve modellerini tanıyabiliyor. Radarsan'ın bir başka ürünü olan Trafidar ise Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından referans cihaz olarak seçildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER